Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

ΕΚΛΟΓΕΣ: Β΄ γύρος...

*το Ποντίκι
Το ζήσαμε κι αυτό!
Να "κερδίσει" ο Γιώργος τον Αντώνη στο νήμα.
Τι; Δεν ξέρω τι λέω;
Μάλλον εσύ δεν ξέρεις τι σκέφτεσαι, με το να μου λες ότι αυτές οι εκλογές έχουν να κάνουν με περιφερειάρχες και δημάρχους. Τον ξέχασες τον Γιώργο στο διακλαυτικό του διάγγελμα και ουχί συνέντευξη που αρχικά νόμιζες... "Ψηφίστε με γιατί θα σας πάω σε εκλογές" είπε κι έπιασε το κόλπο.
Μεταξύ μας, σιγά που θα πήγαινε...
"Τσιμπούσι και... κότα", στο υπουργείο Εσωτερικών
Και τελικά, στον πρώτο γύρο, ΟΛΟΙ βγήκαν κερδισμένοι... Καθότι όλοι είχαν τα μάτια του λαγού και της κουκουβάγιας σ΄ένα βλέμμα.

ΚΑΝΕΝΑ μήνυμα δεν έλαβαν.
Ούτε καν το μήνυμα με τους απέχοντες από το εκλογικό παιχνίδι. Σου λέει ο απέχον "δεν με παίζεις και με κλέβεις; Ε, και γω δεν σε παίζω".
Πιστεύω πως όλοι μέχρι τώρα είναι μια χαρούμενη ατμόσφαιρα.
Με την ανάσα του Α΄ γύρου, βγαίνουν στη δημοσιότητα τραγικά του τύπου "οι υπάλληλοι εξακολουθούν να παίρνουν 16(!) μισθούς και σύνταξη στο 140% (!) του μισθού τους".
Σε αντίθεση με τους άνεργους αυτής της χώρα που συνεχώς αυξάνεται ο αριθμός τους, εφιαλτικά. Σκέψου πως ένα χωριό με 1.600 κάτοικους μένει άνεργο την ημέρα!!!

Μια πολιτική σε παραλογισμό.

"Μαζί τα φάγαμε" πέταξε την λάσπη στη μούρη μας ό "ατυχος κλοιρονόμος", ενώ εκείνος με τους ομοίους του, επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό της χώρας με επιπλέον βαρίδια. Ο συγκεκριμένος μας χρεώνει, με 2 λογαριασμούς κινητών του, κάθε μήνα, 3.931,38 ευρώ...

Μου δίνουν την αίσθηση, πολλές φορές, πως τους έχουν φέρει από άλλη χώρα για να μας σώσουν.
Οπότε ξένη υπόθεση, ξένο πόνος...

Έμαθα και με τρέλανε η είδηση, πως την Α΄Κυριακή των εκλογών στο Υπουργείο Εσωρικών, συνεργάτες και υπάλληλοι πέρναγαν "τσιμπούσι και ... κότα"!
Οι παραγγελίες πηγαινόερχονταν και τα ντελίβερι μπόις είχαν βάλει φτερά στα πόδια τους...
"Μπορώ να παράγγείλω... παραγγελεία με τα λεφτά του δημοσίου και με τις ευλογίες του υπουργού Μιχάλη Ραγκούση; Μπορώ..."
Κι έτσι γέμισε το Υπουργείο με: - 1.000 πίτσες σπέσιαλ, αξίας 5.500 ευρώ. -1.000 σάντουϊτς σε φραντζολάκι, με χοιρινή μπριζόλα, τυρί ένταμ και μαρούλι, αξίας 1480 ευρώ. -1.000 παραδοσιακά επιδόρπια που ήταν καρυδόπιτα των 65 γρ σε ζελατίνη, με ένα πλαστικό πιρουνάκι, αξίας 1.500 ευρώ. -2.050 πακέτα με χαρτοπετσέτες και 6.000 ρολά υγείας, συνολικής αξίας 3.135,96 ευρώ.
Για τον καθαρισμό του Υπουργείου δαπανήθηκε το ποσό των 1.800 ευρώ, αφού χρειάστηκε να αγοράσουν 240 λίτρα κρεμοσάπουνο, 160 λίτρα υγρό πατώματος, 60 λίτρα χλωρίνη, 60 λίτρα απολυμαντικό τουαλέτας και 400 κιλά σακούλες απορριμάτων...

Σε καταλαβαίνω... Θες να μάθεις κι άλλα...
Για τον καθαρισμό του Υπουργείου επιστρατέυτηκε συνεργείο καθαρισμού που, με 8.979 ευρώ, τους έκανε τη "βρώμικη" δουλειά... Ακόμη, δόθηκε το ποσό των 1.891, 90 ευρώ, για να ανακαινηθούν κάποια γραφεία...
Για τη μεταφορά υλικού δόθηκε το "ταπεινό" ποσό των 23.812,80(!!!) ευρώ και ταξί που χρησιμοποιήθηκαν, έναντι του ποσού των 5.968,47 ευρώ.

Η τρελή χαρά, σου λέω...
Και τώρα καλείσαι ξανά, τη δεύτερη Κυριακή να στανταροποιήσεις σε καρέκλα και για τα επόμενα 4 χρόνια όσους δεν κατάφεραν να κάνουν το "άλμα" με την πρώτη!

Για να δικιολογήσεις στην πράξη αυτό που χρόνια λένε: "Λαός και ...Κολωνάκι"!!!
Για το ..."Κολωνάκι" τους ρε γαμώτο!