Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Δεν είναι η Ελλάδα "καμαριέρα" κανενός...

Προφυλακιστέος ο Ντομινίκ

Εκτάκτως 9.30 μμ

Την προφυλάκιση του ισχυρού άνδρα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Ντομινίκ Στρος Καν, ζήτησαν οι δικαστές της Νέας Υόρκης καθώς φοβούνται ότι σε περίπτωση που αφεθεί ελεύθερος μπορεί να «πετάξει» για τη Γαλλία.

Τόνισαν ότι μπορεί να είχε διαπράξει πράξη ανάλογη της σεξουαλικής επίθεσης στην καμαριέρα και στο παρελθόν, κάτι το οποίο ερευνούν. Την ερχόμενη Παρασκευή θα παρουσιαστεί εκ νέου στο δικαστήριο.

Ο συνήγορος του Στρος Καν, νωρίτερα, ζήτησε ο πελάτης του να αφεθεί ελεύθερος με την καταβολή εγγύησης 1 εκατ. δολαρίων, κάτι το οποίο αρνήθηκαν οι δικαστές.

"Ο πελάτης μας συναίνεσε πρόθυμα στην επιστημονική και ιατροδικαστική εξέταση απόψε, κατόπιν αιτήματος της κυβέρνησης και για την ώρα έχουμε συμφωνήσει για την αναβολή της κλήσης ενώπιον του δικαστηρίου, μέχρι αύριο το πρωί. Είναι κουρασμένος, αλλά είναι καλά. Ο δικαστής θα αποφασίσει αν ο Στρος-Καν θα αποφυλακιστεί με εγγύηση και με ποιες προϋποθέσεις" σημειώνει ένας από τους δικηγόρους του, ο Γουίλιαμ Τέιλορ.
"Το χρήμα, οι γυναίκες και η εβραιοσύνη " τα μειονεκτήματα του φερόμενου ως βιαστή μιας καμαριέρας
το είχε δηλώσει σε αριστερή εφημερίδα, ενόψει ενδεχόμενης υποψηφιότητάς του το 2012
Η 32χρονη καμαριέρα, που κατήγγειλε τον επικεφαλής του Δ.Ν.Τ. ότι αποπειράθηκε να την κακοποιήσει σεξουαλικά, τον αναγνώρισε επισήμως ως τον δράστη, κατά τη διάρκεια "συνάντησής" τους στο Αστυνομικό Τμήμα του Harlem. Το "πρώτο Θέμα" αναφέρει ότι σε περίπτωση που ο Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος Καν ακολουθήσει τη συμβουλή των δικηγόρων και δηλώσει αθώος, τότε θα ορισθεί τακτική δικάσιμος και αμιγές ορκωτό Δικαστήριο δώδεκα λαϊκών Δικαστών (ενόρκων) θα είναι αυτό που θα αποφανθεί επί της ποινής, η οποία σε περίπτωση ενοχής ενδέχεται να φθάσει και τα 20 χρόνια.

Σε αντίθετη περίπτωση, εάν δηλαδή παραδεχθεί την ενοχή του για τις κατηγορίες σεξουαλικής επίθεσης, απόπειρας βιασμού και ομηρείας, τότε θα επέλθει μία συμφωνία ανάμεσα στην εισαγγελία και τους δικηγόρους του με σαφώς ευνοϊκότερους όρους.

Σύμφωνα με έρευνα που επικαλείται η εφημερίδα "Le Figaro" μόνο το 10% των υποθέσεων στην Νέα Υόρκη καταλήγει εν τέλει σε ακροαματική διαδικασία καθώς το υπόλοιπο 90% καταλήγει σε εξωδικαστική συμφωνία.

Το δικονομικό σύστημα στις ΗΠΑ διαφέρει τελείως από το αντίστοιχο ευρωπαϊκό, καθώς στις Ηνωμένες Πολιτείες μόνο οι ένορκοι έχουν δικαιοδοσία - και μάλιστα απόλυτη - επί της ποινής, ενώ ο ρόλος του Δικαστή περιορίζεται επί της διαδικασίας.

Τώρα βρίσκεται στο κελί, μέχρι να αποφανθεί η Δικαιοσύνη.

Παρόμοιες ιστορίες έχουν δει το φως της δημοσιότητας άπειρες φορές με τα γνωστά αποτελέσμα...
Να την πληρώρώνει το "θύμα"...

Δεν θα σου αντιπαρατεθώ στα "γούστα" του. Ούτε και στον "αντρισμό" του που τον έχει στον "υπέρτατο" βαθμό... Για την χλιδάτη ζωή του...

Θα "ουρλιάξω", όμως και θα σου πω γιατί να μας φτάσουν σε αυτά τα αδιέξοδα οι κυβερνώντες, όλα αυτά τα χρόνια, ώστε να φτάσει η "χώρα μου" να έξαρτιέται από κάθε πουλί που ψάχνει απεγνωσμένα "θαλπωρή" σε ..."φωλιά"!

Γιατί να εξαρτιέται η "χώρα μου" από τύπους που θα πρέπει να σκέφτομαι αν το προηγούμενο βράδυ βρήκαν στο "απωθημένο" τους ανταπόκριση, ή έχουν ...ζοχάδες που θα πρέπει να πληρώσουμε, εσύ κι εγώ, την αποθεραπεία τους...
Γιατί... γιατί...γιατί...

Bλέπεις στα προτοσέλιδα των εφημερίδων τον διασυρμό του Ντομινίκ Στρος Καν και δίπλα στο ίδιο πρωτοσέλιδο, το πραγματικό δράμα που ζούν συνταξιούχοι που ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ τούς κόβουν το ΕΚΑΣ και για το οποίο πάντα πίστευα πως είναι βοήθημα-σανό για ..ζώα!!!
Δεν ντρέπονται να αντιμετωπίζουν τον πολίτη με απαξιωτικό τρόπο και με ένα απάνθρωπο σύστημα που τους κρατά σε "ομηρία" για τους γνωστούς λόγους...
Της ελεημοσύνης τα "δώρα"...πλουσίων οικογενειών, χρόνων και χρόνων...

Που τους "τρομοκρατούσαν" προεκλογικά ότι μόλις έρθουν στην εξουσιά θα τους αυξήσουν το σανό-ΕΚΑΣ, ενώ οι αντίπαλοι θα τους το έκοβαν!
Είδες καμμιά Αρχή να "συλλάμβάνει" κάνεναν ...επικινδυνολόγο; Και τώρα που τους το κόβουν παράνομα, είδες καμμιά Αρχή να παρεμβαίνει;

Όχι. Γιατί είναι "λεκές" που έχει "ασυλο"!!!

Λένε πως ο Ντομινίκ είναι "φιλέλληνας" και πως ήθελε το "καλό" της Ελλάδας...
Θα το δεχτώ.

Τώρα δηλαδή που έπιασαν τον "φιλέλληνα", θα έχω να αντιμετωπίσω "ανθέλληνα", που θα τον διαδεχθεί στο τιμόνι του ΔΝΤ, για να μου δώσει την ...5η δόση του δανείου;

Καταλαβαίνεις, λοιπόν, σε τί φαύλο κύκλο μας έχει βάλλει το ψέμα του Γιώργου με τις υπόγειες διαβουλεύσεις να μας χώσει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την ώρα που έλεγε "λεφτά υπάρχουν"!

Πληρώνουμε μια ζωή τις όρέξεις των πάντων για εξουσία εσαεί...
Ως προς αυτό ΦΤΑΙΜΕ ΟΛΟΙ που τους πιστέψαμε...
Και τώρα κινδυνολογούν πως θα πληρώσουμε ακριβά της "καμαριέρας" τα σπασμένα!

Δεν θέλω να περνάνε την Ελλάδα "καμαριέρα" των βολεμένων... ΠΙΑ...

Θέλω νάχω τη ζωή που μου αξίζει κι όχι τη ζωή που θέλει ο Γιώργος να μου επιβάλλει και τα συμφέρονά του... Σε μηχανισμούς... Σε υπόγειες διαδρομές...

Θέλω να εξακολουθώ να είμαι κύριος...
Και καλά θα κάνει να υπερασπιστεί την υπερηφάνεια του Έλληνα, αν μπορεί στο σημείο που τον έχει φτάσει, διότι η ιστορία θα είναι αμείλικτη μαζί του...

Το παράδειγμα γνωστό... Και οι πρώτοι έσονται τελευταίοι...
Κι ενώ το Ίντερνετ, κυριολεκτικά, έχει πάρει φωτιά, με τα ανέκδοτα ("Η καημενη η καμαριερα,δεν προλαβε να Στρως Καν"! "Αυτή πήγε να stros και αυτός να το kan". "Τις τρως απ' τον Καν". Λέγεται ότι ο Ντομινίκ θα αποποιηθεί των ευθυνών του, ακολουθώντας το δόγμα Πάγκαλου: "Μαζί την βιάσαμε"! "Κύριε δικαστά, βγήκε από το ντουζ και μου έδειξε την αναδιάρθρωση του, ήταν όμως εμφανές ότι χρειαζόταν επιμήκυνση χρέους")...
Ενός κακού μύρια έπονται...
Μια γαλλίδα συγγραφέας και δημοσιογράφος, η Τριστάν Μπανόν, που υποστηρίζει ότι είχε δεχθεί το 2002 σεξουαλική επίθεση από τον Ντομινίκ Στρος-Καν, "εξετάζει το ενδεχόμενο να υποβάλει μήνυση".

Οπως ανακοίνωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ο δικηγόρος της, ο Νταβίντ Κουμπί: "Εξετάζουμε το ενδεχόμενο να καταθέσουμε μήνυση. Δουλεύω μαζί της".

Η Τριστάν Μπανόν, μυθιστοριογράφος και δημοσιογράφος ηλικίας 31 ετών, είχε αφηγηθεί το Φεβρουάριο του 2007 σε τηλεοπτική εκπομπή ότι είχε δεχθεί σεξουαλική επίθεση από τον Στρος-Καν. Το όνομα του σημερινού επικεφαλής του ΔΝΤ είχε πάντως καλυφθεί με ένα "μπιπ" κατά τη μετάδοση της τηλεοπτικής εκπομπής.

Την εποχή εκείνη "η Τριστάν είχε αποθαρρυνθεί από τη μητέρα της να καταθέσει μήνυση". Η μητέρα της είναι η Αν Μανσουρέ, περιφερειακή σύμβουλος του Σοσιαλιστικού Κόμματος για τη δυτική Γαλλία, διευκρίνισε ο Κουμπί.
φωτο: Reuters