Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

30 μέρες αγανάκτησης κατά των λαιμητομικών μέτρων

Την ώρα που ο νέος τσάρος της Οικονομίας (άκου τσάρος, τέτοιους καιρούς), Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξή του έδινε στη δημοσιότητα το σχέδιο εξόντωσης του λαού, μέσω λαιμητομικών μέτρων που αποφάσισε η τρόικα και η κυβέρνηση Παπανδρέου-λεφτά υπάρχουν, στη Πλατεία το αίμα βράζει... Ανασυντάσσουν δυνάμεις και ετοιμάζουν 48ωρο αποκλεισμό της Βουλής την ώρα που θα "ψηφίζεται" το Μεσοπρόθεσμο, ενώ την Κυριακή στο επόμενο Πανευρωπαϊκό Συλλαλητήριο Οργής θέλουν να σπάσουν κάθε ρεκόρ συμμετοχής...

ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ

"Αυτό το σχέδιο δεν πρέπει να περάσει.
Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τη λεηλασία του κοινωνικού πλούτου, δεν πρόκειται να ανεχτούμε την εξαθλίωση των πολλών για να την εξασφάλιση των κερδών των λίγων"

Ωστόσο, πριν λίγες ώρες...
Αγανάκτησαν και 3.000 ένστολοι για τις περικοπές στους μισθούς και στα επιδόματά τους και πήγαν... πλατεία.
Με συνθήματα "Φτάνουν πια οι περικοπές, τα κέρδη σας κοστίζουν ανθρώπινες ζωές", "Μεσοπρόθεσμα μέτρα, η ΕΛ.ΑΣ. σε κώμα", προσπάθησαν να ενώσουν με τους πολίτες του Συντάγματος.
Μικροένταση σημειώθηκε όταν έφτασαν στο Κοινοβούλιο με τους επί 30 μέρες Αγανακτισμένους πολίτες.

"Πρώτα μας χτυπάτε, τώρα μας γελάτε;"
άρχισαν να φωνάζουν, ενώ οι ψυχραιμότεροι προσπαθούσαν να κατευνάσουν τα πνεύματα. Στο πλευρό των αστυνομικών βρέθηκαν και οι βουλευτές του ΛΑΟΣ, Άδωνις Γεωργιάδης και Θανάσης Πλεύρης, ενώ με τον κόσμο συνομίλησε κι ο βουλευτής τού ΚΚΕ, Σπύρος Χαλβατζής.

Στην πορεία πήραν μέρος πυροσβέστες και λιμενικοί, οι οποίοι προηγουμένως -στο υπουργείο Οικονομικών- επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας για τη λιτότητα που πλήττει και τον δικό τους κλάδο, ενώ στο Σύνταγμα επέδωσαν ψήφισμα συμπαράστασης στους "Αγανακτισμένους".

Στις 10 το βράδυ, ένταση επικράτησε μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, όταν δύο άτομα, πατέρας και κόρη, επιχείρησαν να περάσουν από τα προστατευτικά κιγκλιδώματα, προκειμένου να κρεμάσουν μία ελληνική σημαία. Η αστυνομία, αμέσως, έπιασε τον πατέρα και την κόρη, ενώ λίγο αργότερα τους άφησαν ελεύθερους.

Από την ένταση που προκλήθηκε, ένας νεαρός διαδηλωτής τραυματίστηκε στο πόδι από τα κιγκλιδώματα. Άμεσα ήρθε και τον παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Από τις 7.30 το απόγευμα οι "Αγανακτισμένοι" άρχισαν να "ανιχνεύουν εναλλακτικές σε ένα κόσμο που καταρρέει", μαζί με τους ομιλητές: Νίκο Αναστασόπουλο (αρχιτέκτονας-ερευνητή εναλλακτικών κοινοτήτων), Ηλία Ζιώγα (μέλος της συλλογικότητας Σπόρος), Αντώνη Χατζηθωμά (δημοσιογράφο), Γιώργο Κολέμπα (οικο-καλλιεργητή) και Ηρακλή Παναγούλη (μέλος της συλλογικότητας Σκόρος).

Ο κόσμος χτυπάει δυνατά τα χέρια του και φωνάζει συνθήματα κατά της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, δηλώνοντας πως δεν πρόκειται να φύγουν από την πλατεία αν δεν αλλάξουν τα σχέδια της κυβέρνησης.Και έχουν ήδη δηλώσει την πρόθεσή τους να περικυκλώσουν τη Βουλή και να συμμετέχουν στην 48ωρη πανεργατική απεργία. Όπως οι ίδιοι τονίζουν, "Στο τέλος Ιουνίου, ο αγώνας μας φτάνει σε σημείο καμπής. Η κυβέρνηση της μηδενικής κοινωνικής νομιμοποίησης επιχειρεί την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου. Αυτό το σχέδιο δεν πρέπει να περάσει. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τη λεηλασία του κοινωνικού πλούτου, δεν πρόκειται να ανεχτούμε την εξαθλίωση των πολλών για να την εξασφάλιση των κερδών των λίγων."

Τώρα έχουν το βλέμμα τους στραμμένο στη νέα Πανευρωπαϊκή Συγκέντωση της Κυριακής, η οποία λόγω της επερχόμενης ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, προσδοκούν ότι θα σπάσει ρεκόρ συμμετοχής.

ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ "ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ" ΤΟΥ ΜΕGA, ΞΑΝΑ
Νέα εξόρμηση κατά της "παραπληροφόρησης" του MEGA ετοιμάζονται να κάνουν Αγανακτισμένοι Πολίτες την ερχόμενη Παρασκευή.

Οι Αγανακτισμένοι κάτοικοι των περιοχών Αμπελοκήπων, Ερυθρού, Πολυγώνου αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν πορεία με σκοπό να αποκλείσουν την περιοχή γύρω από τις εγκαταστάσεις του MEGA στη λεωφόρο Μεσογείων.

Με ανακοίνωσή τους αρκετοί "Αγανακτισμένοι" ενημερώνουν ότι:

"'Οι κάτοικοι Αμπελοκήπων, Ερυθρού, Πολυγώνου με απόφαση που πάρθηκε τη Δευτέρα 20 Ιουνίου, στη 2η Λαϊκή Συνέλευση στο μετρό Πανόρμου, αποφασίσαμε τη διεξαγωγή πορείας, που θα ξεκινήσει στις 6.30μμ την Παρασκευή 24 του μήνα στο Μετρό Πανόρμου και θα καταλήξει στη Λεωφόρο Μεσογείων 117 και στο σύμπλεγμα κτιρίων στο Ερρίκος Ντυνάν όπου βρίσκεται η έδρα του Mega Channel, για να την αποκλείσουμε, πριν και κατά τη διάρκεια του κεντρικού Δελτίου Ειδήσεων ενός από τους βασικότερους πυλώνες παραπληροφόρησης και τρομοκράτησης των πολιτών και των εργαζομένων της χώρας".