Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Ο Δημήτρης Κοτζαρίδης, το "σφάγιο" της τροϊκανής κυβέρνησης

Ο άτυχος Δημήτρης Κοτζαρίδης που έχασε τη ζωή του στα επεισόδια, χθες.
Η κηδεια του θα γίνει αύριο στις 12:30, στο Βύρωνα

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ

Με απώλιες και κυρίως την αφαίρεση μιας ανθρώπινης ζωής, πέρασε το "Μεσαιωνικό" Πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης Παπανδρέου.
Ο Δημήτρης Κοτζαρίδης, 53 χρόνων, άνεργος οικοδόμος και συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ, θυσιάστηκε στο βωμό των συμφερόντων και των ψευδοδιλλημάτων που τελειωμό δεν έχουν... Η χώρα παραπέει και οι Βουλευτές τύπου Βάσως Παπανδρέου, με κροκοδείλια δάκρυα, ψηφίζουν "ναι", αλλά για... τελευταία φορά. Και στο βάθος μια Λούκα Κατσέλη που αντιστέκεται να ψηφίσει το άρθρο 37, περί συλλογικών συμβάσεων και την διαγράφουν από το Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ.


Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΗ ΛΑΓΚΑΡΝΤ

Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε πως
ο θάνατος του 53χρονου γραμματέα του Παραρτήματος Οικοδόμων Βύρωνα του ΠΑΜΕ, Δημήτρη Κοτζαρίδη, οφείλεται σε ισχαιμικό επεισόδιο ...

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, ο 53χρονος δεν είχε ιστορικό καρδιοπάθειας και δεν είχε υποστεί έμφραγμα στο παρελθόν.

Ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, Φίλιππος Κουστάφτης, μετά τη νεκροψία-νεκροτομή που έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής δήλωσε: "Η αιτία θανάτου είναι τουλάχιστον μέχρι στιγμής οι ισχαιμικές μυοκαρδιακές αλλοιώσεις, πρόσφατες, απουσία κακώσεων. Θα ακολουθήσει πλήρης εργαστηριακή διερεύνηση. Να δούμε, δηλαδή, ποια αίτια έκαναν αυτή τη θανατηφόρα μυοκαρδιακή ισχαιμία".

Από την πλευρά του, ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας του 53χρονου, Συμεών Μεσογείτης, που παρέστη στη διαδικασία, τόνισε: "Αξίζει να σημειωθεί ότι μακροσκοπικά, η καρδιά αυτού του ανθρώπου δεν έφερε κάποια παλιά ισχαιμία ή κάποιο παλιό έμφραγμα. Τουλάχιστον με αυτό που μπορέσαμε να δούμε μακροσκοπικά. Θα ακολουθήσει το ιστολογικό και τα τοξικολογικά για να έχουμε μια πλήρη διερεύνηση της κατάστασης και της αιτίας θανάτου".

Τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων που θα διενεργηθούν, αναμένεται να δείξουν τα ακριβή αίτια του θανάτου του.

Δήλωση Παπούλια

«Είναι βαθιά η οδύνη για τον άδικο χαμό του Δημήτρη Κοτζαρίδη. Θέλω να εκφράσω τη συμπαράστασή μου στην οικογένειά του και στους συντρόφους του. Η ειρηνική διαμαρτυρία χιλιάδων πολιτών αμαυρώθηκε από ένα φοβερό γεγονός που δεν πρέπει να ξανασυμβεί. Η ανοχή σε κάθε είδους βία την τροφοδοτεί και την αναπαράγει για αυτό και έχει σημασία να μη συμφιλιωνόμαστε με την ιδέα της μετατροπής μιας ειρηνικής διαδήλωσης σε μάχη» αναφέρει σε συλλυπητήριο μήνυμά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.


Τ
ο ΠΑΣΟΚ δεν αναγνωριζεται.

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ να αλλάξει ΟΝΟΜΑ...
Νοιώθω να τρίζουν τα κόκκαλα του ιδρυτή του, Ανδρέα Παπανδρέου, πατέρα του σημερινού πρωθυπουργού, μετά την αντιλαϊκή σκέψη που συσσορεύτηκε στο κεφάλι 11.000.000 Ελλήνων από τις πολιτικές γραμμές που ακολουθεί αυτή η τροϊκανή κυβέρνηση...

Το τελευταίο εκβιαστικό δίλλημα "αν δεν ψηφιστεί έστω και ένα άρθρο του Πολυνομοσχεδίου δεν θα μας δώσουν την 6η δόση" έφερε εκτός Κ.Ο την κυρία Λούκα Κατσέλη και ...εντός την κυριά Βάσω Παπανδρέου που ψήφισε ΟΛΑ τα άρθρα με ...δάκρυα στα μάτια!!!

Το τραγικό της ιστορία είναι πως στην επιστηλή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου βενιζέλου προς την κυρία Λαγκάρντ, δεν γίνεται αναφορά στο άρθρό 37, περί συλλογικών συμβάσεων...
Κι όμως, ο πρωθυπουργός "απείλησε" βουλευτές πως πρέπει να το ψηφίσουν στο Πολυνομοσχέδιο για να μη καταστραφεί η χώρα...

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ του κυρίου Βενιζέλου σε μετάφραση:

"Αγαπητή Διευθύνουσα Σύμβουλε,

Σε συνέχεια της επιστολής του πρωθυπουργού, θα ήθελα να επιβεβαιώσω τη σταθερή επιλογή και στρατηγική απόφαση της κυβέρνησης να εφαρμόσει αυστηρά το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής και να εκπληρώσει στους δημοσιονομικούς στόχους. Είναι επίσης σταθερή επιλογή μας να προωθήσουμε ταχέως τις δοκιμές αλλαγές και το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, ώστε να διαψεύσουμε κάθε παρανόηση σχετικά με την προθυμία και τη δυνατότητα της χώρας να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους. Όπως θα αποδειχθεί στην πράξη, η Ελλάδα δεν είναι μόνο συνεπής με τις υποχρεώσεις της προς τους θεσμικούς της εταίρους αλλά, πρωτίστως, συνεπής με τις υποχρεώσεις προς τον εαυτό της.
Κατά συνέπεια, επιθυμώ να σας πληροφορήσω πως τις τελευταίες μέρες, σε συνέχεια μίας σειράς συναντήσεων, η κυβέρνηση...
αποφάσισε, υποστηριζόμενη επίσης από τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, μία σειρά από παρεμβάσεις στην κατεύθυνση της επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων του 2011 και του 2012. Τα παρακάτω μέτρα έχουν αποφασιστεί:
Να μειωθεί το όριο αφορολογήτου στα 5000 ευρώ, από το τωρινό επίπεδο των 8000 ευρώ και να προσαρμοστούν προς τα κάτω οι τρέχουσες απαλλαγές. Και συγκεκριμένα, η απαλλαγή για τα άτομα άνω των 65, τα επιδόματα τέκνου, και η ειδική απαλλαγή για άτομα κάτω των 30 χρόνων, έχουν μειωθεί ανάλογα.
Να μειωθεί η κατηγορία των συντάξεων που υπερβαίνουν τα 1200 ευρώ/μήνα κατά 20% και στην περίπτωση των συνταξιούχων κάτω των 55 χρόνων, κατά 40% για τις συντάξεις που υπερβαίνουν τα 1000 ευρώ/μήνα. Επιπλέον, προεφοδιάζουμε και επιταχύνουμε την μεταρρύθμιση των επικουρικών συντάξεων, και μειώνουμε σημαντικά το εφάπαξ που καταβάλλεται στους δημοσίους υπαλλήλους κατά τη συνταξιοδότηση.
Να μειωθούν οι μισθοί του δημόσιου τομέα (γενική κυβέρνηση και νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, ωστόσο εξαιρώντας τα καθεστώτα ειδικής μισθοδοσίας) κατά μέσο όρο της τάξεως του 20% μέσω της αλλαγής του μισθολογικού καθεστώτος του δημόσιου τομέα.
Να τοποθετηθούν 30 χιλιάδες εργαζόμενοι στην γενική κυβέρνηση, μέχρι το τέλος του έτους, σε εργασιακή εφεδρεία, η οποία θα λειτουργήσει όπως έχει συμφωνηθεί στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής. Το μέτρο θα επεκταθεί κατόπιν αμοιβαίας συναίνεσης για να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητά του. Η εργασιακή εφεδρεία θα οργανωθεί ώστε να έχει ουσιώδη επίπτωση στο μισθολογικό προϋπολογισμό και στις δημόσιες δαπάνες. Η συνολική αποζημίωση κατά την εργασιακή εφεδρεία και κατά την λήξη της θα διευθετηθεί έτσι ώστε να επιτύχει τον παραπάνω δημοσιονομικό στόχο.
Θα ορισθεί πλαφόν ώστε να μην δαπανηθούν τα έσοδα από τις ρυθμίσεις για τη νομιμοποίηση των ημιυπαίθριων και των αυθαιρέτων.
Όλα τα παραπάνω, θα νομοθετηθούν μέχρι το τέλος Οκτωβρίου. Σχετικά με την ιδιωτικοποίηση, η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη, με βάση τεχνοκρατικά κριτήρια, να επιταχύνει τις πωλήσεις ποσοστών από τις κρατικές εταιρείες, ακίνητα και γη, καθώς και τις συμβάσεις παραχώρησης.
Σε συνέχεια αυτών των αποφάσεων -που απαιτούν τεράστιες θυσίες από τον Ελληνικό λαό, αλλά είναι αναγκαίες για να διορθώσουν παραλείψεις πάρα πολλών ετών – υπάρχει η ελπίδα ότι σύντομα θα αποδοθούν καρποί και θα βελτιωθούν οι συνθήκες για ανάπτυξη και κοινωνική ευημερία. Η κυβέρνηση σκοπεύει να θεσπίσει αυτά τα μέτρα εν όψει της αναθεώρησης, ώστε να ικανοποιήσει τις προϋποθέσεις για την ολοκλήρωση της 5ης αναθεώρησης και της 6ης εκταμίευσης. Η κυβέρνηση επίσης σκοπεύει να εκσυγχρονίσει άλλες πλευρές του προγράμματος εφαρμογής και να κλείσει κάθε εναπομείναν δημοσιονομικό κενό του 2013/14. Αυτές οι πράξεις θα αποτελέσουν το πρώτο βήμα προς την εφαρμογή των αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Συνόδου της 21ης Ιουλίου και είναι ζωτικές για την προστασία και το μέλλον της ευρωζώνης, της οποίας η Ελλάδα είναι αναπόσπαστο μέρος.
Καθηγητής Ευάγγελος Βενιζέλος"

Στην Ελλάδα πια νυχτώνει νωρίς...
Ως πότε;