Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Ο Βασίλης Σκουρής (θα) πρωθυπουργεύει (;) Η "κωμωδία" συνεχίζεται.

Το "θρίλερ" ή η "κωμωδία" που παίζεται, με απόλυτη απυτυχία εδώ και πέντε μέρες, στην Ελλάδα δεν έχει τέλος. 'Εχουν φτάσει, σου λεει, να κάνουν μέχρι και εσωτερική ...δημοσκόπηση δημοφιλίας των "υποψηφιοτήτων" για να βγάλουν τον μεταβατικό πρωθυπουργό! Στην εμπλοκή των διαπραγματεύσεων, μεταμεσονύκτια, το α μπε μπα μπλομ "έπαιζε" ανάμεσα στα ονόματα του Φ. Πετσάλνικου (κλικ εδώ), και του Απ. Κακλαμάνη. Ξαφνικά, ο Γιώργος Παπανδρέου, "βάζει" στο τραπέζι άλλο όνομα που, στα "στοιχήματα", φέρνει" πολλά κέρδη"...


ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΚΟΥΡΗΣ, ο επικρατέστερος
Το πρόσωπο αυτό είναι από το στενό περιβάλον του κυρίου Ευ. Βενιζέλου. Το "παλάτι" του ΠΑΣΟΚ ανακοινώνει σήμερα. Σύγκληση του Συμβουλίου πολιτικών αρχηγών υπό τον Κάρολο Παπούλια.
ΔΩΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ

Ο υπουργός Οικονομικών, κος Ευάγγελος Βενιζέλος "έκοψε" τη φόρα στον κο Λουκά Παπαδήμο, επειδή "έβλεπε το όνομά του να μην είναι επιθυμητό στη νέα κυβέρνησή του"...

Τον κο Παπαγιώτη Ρουμελιώτη τον "ξέχασαν" νωρίς διότι είχε κάτι από...ΔΝΤ και ω εκ του οι συνειρμοί με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και του ιδίου, θεωρήθηκαναν ανεπιθύμητοι, τουλάχιστον "στα φανερά"!

πήρχε ένα διερευνητικό τηλεφώνημα χθες αλλά καμία επαφή από τότε", φέρεται να έχει πει στο Reuters, από το Στρασβούργο όπου βρίσκεται, ο Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής, κύριος Νικηφόρος Διαμαντούρος, ο οποίος "δεν αποκλείει την πιθανότητα να συνεισφέρει αν ικανοποιηθούν συγκεκριμένοι όροι"...

Και, ξαφνικά, περασμένες δύο και στη "μαύρη" νύχτα, άρχισε να παίζει... ο κος Βασίλης Σκουρής, ως ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας, προσθέτοντας ότι ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος θα παραμείνει στο πόστο του.

63 ετών ο Β. Σκουρής, είναι καθηγητής Διοικητικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Διετέλεσε υπουργός Εσωτερικών για τη διενέργεια εκλογών της 5ης Νοεμβρίου 1989 και υπουργός Εσωτερικών για τη διενέργεια των εκλογών της 22ας Σεπτεμβρίου 1996.

Τον Ιούνιο του 1999 διορίστηκε Δικαστής στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.
Τον Οκτώβριο του 2003 και του 2008 ανανεώθηκε η θητεία του. Εξελέγη και επανεξελέγη τρεις φορές Πρόεδρος του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.

"Η Ελλάδα υποφέρει από διοικητική και νομοθετική δυσκαμψία", είχε πει σε συνέντυξή το 2009, πριν μπει η χώρα σε περιπέτειες...
Το γεγονός ότι ο κύριος Σκουρής είναι προσωπικός φίλος του κου Βενιζέλου, δείχνει να αποκτά εμπιστοσύνη το "πορτραίτο" του στη θέση του πρωθυπουργού, μεταβητικής και μακρά πνοής (;) περιόδου!

Σήμερα "κληρώνει", λένε...
Δεν μένει παρά να παρακολουθήσουμε το σίριαλ που, περισσότερο με "Αγνωστο πόλεμο" μου κάνει, αφού δεν δίνουν το δημοκρατικό δικαίωμα να ψηφίσει ο Ελληνικός λαός τον πρωθυπουργό της καρδιάς του!

Φίλιππος Πετσάλνικος, ο πρωθυπουργός!

Πρίν από λίγο, έφτασε η πληροφορία πως νέος μεταβατικός πρωθυπουργός της
"συγκυβέρνησης" θα είναι ο κύριος Φ. Πετσάλνικος.

Με τον κο Πετσάλνικο άλλαξε κάτι; Ο εφιάλτης του λαού, συνεχίζεται...

"ΚΑΛΥΤΕΡΑ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ!"
Η εφημερίδα "το ΒΗΜΑ" επευσε να ανακοινώσει:

"Ξαφνικά τα μεσάνυχτα τα δεδομένα άλλαξαν.

Εσωτερικές διεργασίες στο κυβερνών κόμμα επέβαλαν την απόρριψη της υποψηφιότητας του ακαδημαϊκού και πρώην αντιπροέδρου της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας κ. Λ. Παπαδήμου και προέκριναν πολιτικό πρόσωπο για τη θέση του πρωθυπουργού της συμπεφωνημένης κυβέρνησης συνεργασίας.

Κατά τις πληροφορίες ο κ. Παπανδρέου επέλεξε να προτείνει τον πρόεδρο της Βουλής κ. Φίλιππο Πετσάλνικο , αν και νωρίτερα είχε μεταδοθεί ως επικρατέστερος ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, κ. Απ. Κακλαμάνης.

Αν όντως έτσι έχουν τα πράγματα, μάλλον πρέπει να το ξανασκεφθούν.
Ισως στην περίπτωση αυτή να είναι προτιμότερη η παραμονή του κ.Παπανδρέου".
(Διάβασέ το κι ΕΔΩ)


Η Τετάρτη που ξημερώνει θα έχει πολύ τρέξιμο...
Όπως φαίνεται αναμένονται οι πολιτικές εξελίξεις και μάλιστα ραγδαίες, οπότε το μεσημέρι της Τετάρτης, ο πρωθυπουργός κύριος Γιώργος Παπανδρέου, θα επισκεφθεί τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, κύριο Κάρολο Παπούλια.

Όπως γνωστοποιήθηκε την Τρίτη μετά τα μεσάνυχτα, από το διευθυντή του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, Γιώργο Ελενόπουλο, αμέσως μετά την συνάντηση του Γ. Παπανδρέου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα συγκληθεί το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών και θα ανακοινωθεί η σύνθεση της νέας κυβέρνησης και το όνομα του επικεφαλής της και νέου πρωθυπουργού.

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ Ελλάδα.

Λ. Παπαδήμος, Απ. Κακλαμάνης, Φ. Πετσάλνικος προβάρουν "κουστούμι" πρωθυπουργού

Οι έντονες "διαμαρτυρίες" για τον υπουργό Οικονομικών, κο Ευάγγελο Βενιζέλο, που κατά πάσα πιθανότητα, δεν ήταν στις "προτιμήσεις" Λουκά Παπαδήμου, αλλά και οι πολλές απαιτήσεις του ακαδημαϊκού, αυτή την ώρα τον απομακρύνουν οι ...πληροφορίες από τη θέση του μεταβατικού πρωθυπουργού. Στο τραπέζι της συζήτησης μπαίνουν τα ονόματα του πρώην προέδρου της Βουλής, κου Απ.
Κακλαμάνη και του νυν, κυρίου Φ. Πετσάλνικου...

Το "θρίλερ" συνεχίζεται και όσο "λευκός καπνός" δεν φαίνεται από του Μαξίμου, τα σενάρια δίνουν και παίρνουν
Γώργος Παπανδρέου - Αντώνης Σαμαράς αδυνατούν να σχηματίσουν κυβέρνηση
συνεργασίας




Ο πρώην ισχυρός άντρας της ΕΚΤ θεωρείται η σοβαρότερη υποψηφιότητα, αλλά ο κύριος Λουκάς Παπαδήμος, θέλει να έχει τον πλήρη έλεγχο των οικονομικών της νέας κυβέρνησης και φυσικά ζητά δικά του πρόσωπα για το οικονομικό επιτελείο.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, φέρεται να ζητά την αντικατάσταση του Ευάγγελου Βενιζέλου. Ως αντικαταστάτη του προτείνει τον κ. Ράπανο, όπως έχω δημοσιεύσει ΕΔΩ.

"Nα δώσουν μια κυβέρνηση σταθερή, έργου, ώστε όταν έρθει η ώρα -όπως έχει συμφωνηθεί μεταξύ τους- ο λαός να αποφανθεί για τα περαιτέρω", κάλεσε τους αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, ο κος Απόστολος Κακλαμάνης, το όνομα του οποίου προτάθηκε ως λύση στο αδιέξοδο.
Στο κεντικό Δελτίο Ειδήσεων της Κρατικής τηλεόρασης, ο κος Κακλαμάνης, είπε: "Έχει περισσότερο να κάνει με την απόφαση των δύο κομμάτων να κάνουν κυβέρνηση -όχι του ενός και του άλλου, αλλά- πραγματικής συνεργασίας. Το πρόσωπο έρχεται δεύτερο, πρέπει όμως να είναι κάποιος που όλοι θα λαμβάνουν υπ' όψιν τους".

"Εμένα", συνέχισε, "με ενδιαφέρει πρώτα ο τόπος και βέβαια θέλω το ΠΑΣΟΚ και το άλλο κόμμα ( αναφερόμενος στη ΝΔ) θέλω να παραμένουν αρραγοί και πάντοτε όπως μπορώ βοηθώ". Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι δεν δέχθηκε ευθεία ερώτηση για τα σενάρια που κυκλοφορούν και τον θέλουν ως ένα από τα πρόσωπα που είναι υποψήφια για την θέση του πρωθυπουργού.
Σε αυτή την θέση που φέρνουν και τον κο Πετσάλνικο...

Η συνεχιζόμενη κινητικότητα περί τον Α. Κακλαμάνη, έχει πυροδοτήσει έντονη σεναριολογία, η οποία ωστόσο "δεν αφορά το πρόσωπό του", όπως έλεγαν κάποιοι, υπονοώντας ότι οι φήμες που έφεραν να συζητείται το όνομά του ως ενδεχόμενη λύση, δεν ισχύουν.

Κάποιες εικασίες που γίνονται αφορούν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ και τον ρόλο του σε περίπτωση δρομολόγησης εξελίξεων στο εσωτερικό της.

Το σκηνικό άλλαξε και πάλι, σύμφωνα με πληροφορίες, όταν όπως φαίνεται ορισμένοι παράγοντες επανήλθαν στο όνομα του Λουκά Παπαδήμου με αποτέλεσμα να ξαναρχίσει η διαδικασία από εκεί που ξεκίνησε.
Παρατηρητές που βρέθηκαν στη Βουλή τα μεσάνυχτα της Τρίτης σχολίαζαν με νόημα "και ξαφνικά μας προέκυψε Πετσάλνικος", αφήνοντας να εννοηθεί ότι η εμπλοκή που σημειώθηκε ήταν μείζονος σημασίας.

Ο πρωθυπουργός, κος Γιώργος Παπανδρέου, σκέφτεται αργά να δώσει, επιτέλους, το όνομα του νέου πρωθυπουργού.
" Όλα πρέπει να τελειώσουν σήμερα, προέχει η σωτηρία της χώρας, διαφορετικά θα ψάχνουμε τα χρήματα που εξασφαλίσαμε σε μια Ευρώπη που κλυδωνίζεται", είπε, αλλά έχει πάει ξημερωμα Τετάρτης και όνομα δεν ανακοινώνεται...

Η Ν.Δ., δια του εκπροσώπου της κου Γιάννη Μιχελάκη, λέει: "Λευκός καπνός θα υπάρξει από του Μαξίμου"... Και τηρεί το λόγο της να ψηφίσει την ...υποψηφιότητα!

Ο τραγικός Μανώλης Καψής "αφρίζει" με το "ΟΧΙ" Σαμαρά!

Σοβαρή εμπλοκή υπάρχει στο θέμα των γραπτών εγγυήσεων που ζητούν οι ευρωπαίοι εταίροι "μας" για να δώσουν την έκτη δόση στην Ελλάδα, αλλά και να συνεχιστεί το πρόγραμμα για τη νέα δανειακή σύμβαση που συμφωνήθηκε στις 26 Οκτωβρίου... Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος της ΝΔ, κύριος Αντώνης Σαμαράς, ο κατεξοχήν αντιμνημονικός και στη συνέχεια "ανεκτικός, για το καλό της πατρίδας", έχει μπλεχτεί στα πλοκάμια των προσταγών των δανειστών... Προς το παρόν, κρατάει "Θερμοπύλες" και επιμένει στο "ΟΧΙ" του. Ως πότε, όμως;


Το Μega υψώνει φωνή στο 'ΟΧΙ' Σαμαρά και... απειλεί με "πτώχευση"
Δώστε υπουργείο στον Καψή, να ηρεμήσει...

Ο δημοσιογράφος και σχολιαστής του κεντρικού Δελτίου Ειδήσεων του Mega, κύριος Μανώλης Καψής, ορίεται και απειλεί Σαμαρά, "Θεούς και δαίμονες" πως αν δεν πέσουν οι υπογραφές, Παπανδρέου - Σαμαρά, θα "πτω-χε-ύσου-με. Το καταλάβαμε αυτό;".

Οι αφροί, απο το στόμα του, διαπερνούν το γυαλί της τηλεόρασης και βρίσκει το πρόσωπο κάθε τηλεθεατή.
Και βέβαια, κουβέντα δεν κάνει για την Δημοκρατία και την έννοιά της που έχει, από καιρό, καταλυθεί στον ιστορικό τούτο τόπο...

Τα video, με τις υποτιμητικές για τον Έλληνα, δηλώσεις από τις πιο "εχθρικές" φάτσες, Όλι Ρεν και Ζαν Κλωντ Γιούγκερ πέφτουν σαν πολυβόλα που βρίσκουν στόχο την ελληνική κατάθλιψη και τα ζαλισμένα μυαλά αθώων της τραγικής αυτής ιστορίας...

"Θα ζητήσουμε από τις ελληνικές αρχές να στείλουν μια επιστολή που θα υπογράφεται από τα δύο μεγάλα κόμματα, που θα επαναβεβαιώνει τη δέσμευση της χώρας να συμμορφωθεί προς τα μέτρα που συμφωνήθηκαν για την εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών της χώρας καθώς και το σχέδιο διάσωσης της 27ης Οκτωβρίου", λέει σε κάθε ...δευτερόλεπτο που περνάει, με το δάχτυλο της προσβολής, ο Ζαν Κλόντ Γιούνκερ...

Ο Αντώνης Σαμαράς αντιδρά λέγοντας "no", δεν υπογράφω".
"Υπάρχει εθνική αξιοπρέπεια. Έχω από καιρού και επανειλημμένα εξηγήσει γιατί, προκειμένου να προστατευτούν η ελληνική οικονομία και το ευρώ, έχει γίνει “αναπόφευκτη” η εφαρμογή των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου. Τις δηλώσεις αυτές δεν επιτρέπω σε κανέναν να τις θέτει σε αμφιβολία", επισημαίνει ο πρόεδρος της ΝΔ...

Ως αντίδραση, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιμένει στις γραπτές διαβεβαιώσεις, εκ μέρους της Ελλάδας.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Όλι Ρεν σχολιάζοντας την άρνηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κυρίου Αντώνη Σαμαρά να υπογράψει το κείμενο των δεσμεύσεων, δήλωσε πως "η Ευρωζώνη είναι σε αναμονή για τη γραπτή δέσμευση και επιβεβαίωση της Ελλάδας".

Πηγές της Συγγρού αναφέρουν ότι, αν οι Βρυξέλλες επιμείνουν, ο πρόεδρος του κόμματος θα στείλει επιστολή με την οποία θα εξηγεί την επιχειρηματολογία του.

Και είναι σαφές πως θα τους υπογραμμίσει "αν ο κύριος Παπανδρέου τους φαίνεται αναξιόπιστος, δεν μπορεί να το επομιστεί εκείνος και η παράταξή του και ότι ο ίδιος δεν θα γίνει δηλωσίας"...

Το πλάνο, όμως, με την τραγική περίπτωση Καψή να παρεμβαίνει και να υποδεικνύει τί πρέπει να κάνει κάθε πολιτικό κόμμα, έχει ξεπεράσει κάθε όριο.
Φαντάσου να τον είχαμε και... πρωθυπουργό!...
Θα αναπολούσαμε τον... Γιώργο, επί πρωθυπουργίας του, όσο κι αν αυτό φαντάζει... "κατάρα"...

Πού ήπιε τον καφέ του ο Γιώργος Παπανδρέου και πού έφαγε ο Βενιζέλος;



Στο café του Εθνικού Kήπου ο κ. Παπανδρέου
Ο Βαγγέλης Βενιζέλος σε εστιατόριο για φαγητό...

"Στο café του Eθνικού Kήπου ήπιε, με χαλαρότητα, το καφεδάκι του στις 4 το απόγευμα ο Γιώργος Παπανδρέου, με ένα πρόσωπο που η ταυτότητά είναι, προς το παρόν άγνωστη...

Εκεί εντοπίστηκε ο πρωθυπουργός, ο οποίος προφανώς παραχώρησε ένα διάλλειμα στον εαυτό του λίγο πριν από συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και περιμένει τηλεφώνημά του προκειμένου να επιστρέψει.

Και γιατί να μη γευτεί το καφεδάκι του ο άνθρωπος;

Στο τελευταίο υπουργικό, επί πρωθυπουργίας του, ήταν ο μόνος γελαστός στην αίθουσα. Άλλωστε, τα "βάσανά" του, σε λίγο, τελειώνουν.

Θα αναλάβει το έργο του ο επόμενος να μας αποτελειώσει...

Μιας και ο Μεγαλοδύναμος δεν "αδειάζει" που θα έλεγε και ο Λάκης Λαζόπουλος...

Μετό τέλος του υπουργικού συμβουλίου, στο οποίο το κλίμα ήταν δραματικό και της "Μαρίας της Σιωπής", αφού μόνο ο πρωθυπουργός μιλούσε και οι υπουργοί άκουγαν σιωπηλοί, ο Βαγγέλης Βενιζέλος "κατηφόρησε" σε εστιατόριο για φαγητό, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες...

Υγιένετε, Γιώργο, Βαγγέλη...

ΚΟΨΕ φάτσες, στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο του Γ. Παπανδρέου

Το τελευταίο υπουργικό, με πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου, τελείωσε.
Περισσότερο με "Μυστικό Δείπνο" έμοιαζε ο "αποχαιρετισμός" και στα πρόσωπα των υπουργών ήταν έκδηλη η κατήφεια! Γιατί άραγε;
Πάντως οι φωτογραφίες, που δόθηκαν στη δημοσιότητα, λένε πιο πολλά από όσα μπορούν να μεταφέρουν τα άρθρα για το κλίμα που επικράτησε μέσα από τις κλειστές πόρτες και τα κλειστά
στόματα...

Χωρίς την αγαπημένη του "berberry" γραβάτα, αλλά με... mont blanc, προσήλθε ο πρωθυπουργός στο υπουργικό.

Για όλα υπάρχει η "τελευταία φορά"...
Γ.Μανώλης: "ΟΧΙ στη συμμετοχή πολιτικών στελεχών της ΝΔ στην κυβέρνηση συνεργασίας"


Μια ώρα ακριβώς κράτησε η συνεδρίαση του κυβερνώντος κόμματος. Εκεί, ο -μέχρι τώρα- πρωθυπουργός, ζήτησε τις παραιτήσεις των υπουργών του.
Η φράση του, που υπογράμμισε την "εντολή" του, ήταν χαρακτηριστική: ''Θα υπάρξει λύση σύντομα. Συνεχίζονται οι διεργασίες".
Με το τελευταίο "χρωμάτισε" την εμπλοκή που -ακόμη- υπάρχει.

"Για όλους μας υπάρχουν κόκκινες γραμμές και φαντάζομαι τα πιθανά πρόσωπα που θα θέλαμε. Θα πάμε στην καλύτερη δυνατή λύση", είπε με νόημα ο Γιώργος Παπανδρέου σε ένα υπουργικό της κυβέρνησής του, το τελευταίο, που θύμιζε περισσότερο με ... "Μυστικό Δείπνο"...

ΟΧΙ, δεν ανακοίνωσε το όνομα του μεταβατικού πρωθυπουργού που όλη η υφήλιος περιμένει να ακούσει και πρώτος από όλους, ο Ελληνικός λαός...

Από την πρευρά της Ν.Δ., πληροφορίες λένε, πως προέκυψε θέμα από την απόφαση... "εμπλοκής" πολιτικών προσώπων στην νέα κυβέρνηση. Ο Αντώνης Σαμαράς δεν ήθελε να "κάψει" δικούς τους βουλευτές στη μεταβατική και όπως φαίνεται, μακράς διαρκείας, κυβέρνηση του... Λουκά Παπαδήμου!

Βουλευτές του κόμματος μαζεύουν υπογραφές και ο πρόεδρος είναι ενήμερος για αυτή την κίνηση...
Αναμένονται εξελίξεις...
Όπως και το τέλος του μαρτυρικού Γολγοθά των Ελλήνων που δεν "προσκλήθηκαν" να πουν την γνώμη τους, μέσω εκλογών.

Με σκυφτό κεφάλι και ο Χάρης Καστανίδης. Τί να σκέφτεται, άραγε;

Απο τα παραλληλεπόμενα του υπουργικού είναι και αυτά εδώ τα στιγμιότυπα.

Τα λόγια περιτεύουν.
Μπροστά στις φωτογραφίες...σιωπώ!!!
Κόψε φάτσες...

*Βαγγέλης Βενιζέλος
*Μιλτιάδης Παπαιωάννου
*Ανδρέας Λοβέρδος
*
Χρήστος Παπουτσής















































Λουκάς Παπαδήμος, πρωθυπουργός.Β. Ράπανος, υπουργός Οικονομικών.

Τα ξένα ειδησεοφραφικά πρακτορεία μεταδίδουν πως νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας είναι ο Λουκάς Παπαδήμος και υπουργός Οικονομικών, ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης... Ωστόσο, το όνομα του κυρίου Β. Ρούπανου, άρχισε να κερδίζει έδαφος και πληροφορίες τον "φέρνουν" σε συνεχείς διαπραγματεύσεις.


"ΝΑΙ" στα πολιτικά πρόσωπα, λέει η Ν.Δ.
ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ έδωσαν τα ...χέρια χθες, στο ξενοδοχείο ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΑΤΑΝΙΑ, αναφέρουν πληροφορίες.
Εκτός κυβέρνησης ο κυρίαρχος ελληνικός λαός...
"Τρικλοποδιά", στην ημερομηνία διεξαγωγής νόμιμων εκλογών της χώρας, βάζουν τα ξένα συμφέροντα.

Όπου νάναι ανακοινώνεται επίσημα η νέα "συγκυβέρνηση"...
Η ώρα μηδέν έφτασε...
Τα πρόσωπα που καλούνται να γράψουν την δική τους ιστορία, στο δράμα που ζει τα δύο τλευταία χρόνια ο έλληνας, είναι πλέον έτοιμα...

ΔΝΤ και Μέρκελ τρίβουν τα χέρια τους...

Για τον "πρωθυπουργό" που δεν εξελέγει από τον ελληνικό λαό, αλλά από την "έκτακτη ανάγκη".

Παπανδρέου και Σαμαράς συμφώνησαν...
'Ολα είναι έτοιμα για το από δω και πέρα της "πτωχευμένης" χώρας...

Καρατζαφέρης, Μπακογιάννη "χειροκροτούν" τα "μεγάλα παιδιά", τα "παιδιά της Βοστώνης" που, επιτέλους, τα βρήκαν...
Και μένει ο κυρίαρχος λαός να κοιτά, αποσβολωμένος, τις εξελίξεις και τις αποφάσεις που πάρθηκαν ερήμην του...

Νοιώθω πως αυτή η κυβέρνηση θα είναι μακράς πνοής, με το πρόσχημα των "χρονοβόρων" αποφάσεων των ξένων συμφερόντων...
Η 19η Φβρουαρίου 2ο12, χρόνος εκπνοής της μεταβατικής περιόδου, πάει περίπατο...

Από τώρα και στο εξής, έρχεται και πάλι η ωμή πραγματικότητα, να αποδειχθεί "αγγελούδι" μπροστά στον πρόστιχο "μηχανισμό" που θα την αντικαταστήσει...
Κοντός ψαλμός, αλληλούια...

Ποιος είναι ο Λουκάς Παπαδήμος, βιογραφικό

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΥΚΑΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ

Γεννήθηκε στην Αθήνα και αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών. Σπούδασε φυσική στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ). Ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στην Ηλεκτρολογία - Μηχανολογία και έκανε διδακτορικό στα οικονομικά. Μέχρι το 1985 εργάστηκε ως βοηθός ερευνών και ειδικός επιστήμων στο ΜΙΤ και ως οικονομικός εμπειρογνώμων στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

Το 1985 ο Λουκά Παπαδήμος επέστρεψε στην Ελλάδα αναλαμβάνοντας οικονομικός σύμβουλος της Τράπεζας της Ελλάδος. Το 1993 διορίστηκε] υποδιοικητής της και τον επόμενο χρόνο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι το 2002. Το ίδιο έτος ανέλαβε αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και έμειν σε αυτή τη θέση μέχρι το 2010.

Έχει διατελέσει μέλος του Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ιδρύματος (1994 - 1998), πρόεδρος της Υποεπιτροπής Νομισματικής Πολιτικής της Επιτροπής των Διοικητών των Κεντρικών Τραπεζών της Ευρωπαϊκής Κοινότητας (1993 - 1995) κ.α.

Αντίστοιχα σημαντική είναι και η ακαδημαϊκή του καριέρα. Την περίοδο 1975 - 1984 υπήρξε επίκουρος καθηγητής και στη συνέχεια αναπληρωτής καθηγητής στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Κολούμπια της Νέας Υόρκης ενώ το 1988 εξελέγη καθηγητής Οικονομικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 2006 εξελέγη τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.

Το 2010 τοποθετήθηκε άμισθος οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου.

Την ανάκγη να υπάρξει σταθεροποίηση και ύφεση των σεναρίων και αβεβαιότητας εξήρε ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας σε ομιλία του σε εκδήλωση με θέμα το πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ οίκον: νέα κατεύθυνση και ευκαιρίες".

Ο κ. Ράπανος υποστήριξε ότι "Σε μια εποχή έντονου λαϊκισμού χρειάζεται νηφαλιότητα για να δούμε την πραγματικότητα κατάματα, είπε ο κ. Ράπανος, επισημαίνοντας ότι ανάπτυξη σε μια χώρα με μεγάλη αβεβαιότητα δεν μπορεί να υπάρξει".
Επιπλέον, ο κ. Ράπανος σημείωσε ότι στην δύσκολη αυτή προσπάθεια που καταβάλει η χώρα, χρειάζεται πατριωτική συνείδηση "την οποία διαθέτει η Εθνική Τράπεζα". "Να είστε βέβαιοι ότι η Εθνική Τράπεζα θα είναι αρωγός στην δύσκολη αυτή προσπάθεια, όπως άλλωστε έκανε σε κάθε δύσκολη περίοδο που βρέθηκε η χώρα μας", ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ώσπου να κάτσει η "μπίλια", όλα τα σενάρια έιναι ανοικτά στην Ελλάδα που ανθεί φαιδρά πορτοκαλέα...

Μη ψάχνεις το νόημα της Δημοκρατίας στις μέρες μας...
Προς το παρόν, τουλάχιστον...
Με τις υγείες μας και kalo kouragio...

Ιδού οι υπογραφές που θα δεσμεύσουν το λαό, τα επόμενα 10 χρόνια...

Στις 12 το μεσημέρι "κληρώνει" το όνομα του μεταβατικού πρωθυπουργού για τους επομένους μήνες, ώστε να παρθούν αποφάσεις και δεσμέυσεις που ζητούν οι ετέροι "μας" για να απεγκλωβίσουν την 6η δόση. Αυτό, βεβαίως, θα συμβεί εάν οι δύο "συγκάτοικοι" της νέας κυβέρνησης υπογράψουν εγγυητική επιστολή που θα
τους δεσμεύει πως θα τηρίσουν τα συμφωνηθέντα....

Αυτές είναι οι υπογραφές που θα "στρογγυλοκάτσουν" σε κοινή εγγυητική επιστολή που θα δοθεί σε ΔΝΤ και Βρυξέλλες...

Α μπε μπα μπλομ, του κι θε μπλομ, α μπε μπα μπλομ, του κι θε μπλομ...
ποιός είναι ο ...πρωθυπουργός;

Η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ και ο -μέχρι τώρα- πρωθυπουργός- Γιώργος Παπανδρέου, θελουν μεταβατικό πρωθυπουργό τον Παναγιώτη Ρουμελιώτη.
Ρωτάς το "γιατί";
Είναι ηλίου φαεινότερον...
Ο κύριος Ρουμελιώτης είναι αναπληρωτής εκτελεστικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Έλαβε μέρος στις διαπραγματεύσεις ένταξης της Ελλάδας στην ΕΟΚ, οργάνωσε, ως σύμβουλος του πρώην διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Ξενοφώντα Ζολώτα, την Υπηρεσία Ελέγχου των Εισαγωγών και Εξαγωγών και διηύθυνε την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Νομισματικών και Πιστωτικών Θεμάτων του Υπουργείου Συντονισμού. Ταυτόχρονα πραγματοποίησε, για λογαριασμό των Ηνωμένων Εθνών, διάφορες αποστολές σε αναπτυσσόμενες χώρες, προκειμένου να συμβουλεύσει τις κυβερνήσεις τους σε θέματα σχετικά με τις δραστηριότητες των πολυεθνικών επιχειρήσεων.
Διατέλεσε σύμβουλος του πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου στη Βουλή των Ελλήνων και μέλος όλων των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ κατά την περίοδο 1981-1989 και συγκεκριμένα: υφυπουργός Συντονισμού, Οικονομικών, Εθνικής Οικονομίας, υπουργός Εμπορίου και υπουργός Εθνικής Οικονομίας. Το 1989 εκλέχθηκε ευρωβουλευτής και το 1997 ειδικός εκπρόσωπος του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) στη Διαδικασία Σταθερότητας στα Βαλκάνια. Το 2000 το Συμβούλιο της Ευρώπης και το Συμβούλιο της ΕΕ τον εξέλεξαν πρόεδρο για τον Εκδημοκρατισμό και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στα Βαλκάνια. Από τον Ιούνιο του 2001 ασχολείται, ως διεθνής σύμβουλος, με ευρωπαϊκά και διεθνή οικονομικά θέματα.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. κύριος Αντώνης Σαμαράς, με μια κίνηση του χεριού του, χθες βράδυ, βγαίνοντας από τα γραφεία του κόμματος στη Συγγρού, "απέρριψε" αυτή την "υποψηφιότητα"...

Η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άνκελα Μέρκελ, μπαίνει "σφήνα" και προτείνει το όνομα Λουκάς Παπαδήμος ως πρωθυπουργό "διαρκείας".
Μπορεί για ευνόητους λόγους οι αρχηγοί να το αρνούνται, αλλά η Ανγκέλα Μέρκελ όχι απλά τηλεφώνησε στον Γιώργο Παπανδρέου και τον Αντώνη Σαμαρά, για να τους επισημάνει τον κίνδυνο να βγει η χώρα από το ευρώ αν δεν συμφωνήσουν, αλλά η Γερμανίδα Καγκελάριος έθεσε τους ανθρώπους στην υπηρεσία της ελληνικής συναίνεσης.

Στελέχη της γερμανικής κυβέρνησης προσέφεραν τις καλές τους υπηρεσίες ποικιλοτρόπως, αναφέρει το ρεπορτάζ, προσεγγίζοντας ακόμη και τον δύσπιστο Λουκά Παπαδήμο.
Αυτή η "υποψηφιότητα'' ...κολλάει σε βασικές λεπτομέριες.
Ο κύριος Παπαδήμος "σουτάρει" τον Ε. Βενιζέλο και ζητά κοντά του τους: Αλ. Παπαδόπουλο, Τ. Γιαννίτση και ...Γ. Φλωρίδη!!!

Αξίζει να σημειωθεί ότι στελέχη του ΠΑΣΟΚ – υπουργοί και βουλευτές - εκδηλώνουν ήδη αντιδράσεις για το πρόσωπο του κ. Ρουμελιώτη, τονίζοντας ότι δεν μπορεί ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ να γίνει πρωθυπουργός της χώρας. Επιρρίπτουν μάλιστα την ευθύνη για το ναυάγιο – εάν τελικά ναυαγήσει όντως – στην υπόθεση Παπαδήμου στην άρνηση του Αντώνη Σαμαρά για τον πρώην αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής τράπεζας.

Η τελευταία "υποψηφιότητα", τις τελευταίες ώρες, όλο και αποδυναμώνεται...
Ο ευρωπαίος διαμεσολαβητής (European Ombudsman), κύριος Νικηφόρος Διαμαντούρος, διατηρεί γραφείο του θεσμού και στις Βρυξέλλες.

Σε λίγε ώρες το όνομα του "πρωθυπουργού", χωρία την ψήφο του ελληνικού λαού, θα ανακοινωθεί στον... ελληνικό λαό, μαζί με την σύνθεση της νέας "συγκυβέρνησης" που θα αποτελούνται και από πολιτικά στελέχη, κυρίως από το ΠΑΣΟΚ, με την σύμφωνη γνώμη της Νέας Δημοκρατίας...

Με το τέλος του "θρίλερ", για το όνομα του νέου πρωθυπουργού της χώρας, Γιώργος Παπανδρέου και Αντώνης Σαμαράς, θα πάρουν τις πένες του για να υπογράψουν ότι προστάζουν οι Βρυξέλλες για να μας δοθεί η 6η δόση, αλλά και να δεσμευτούν πως η νέα κυβέρνηση θα ανταποκριθεί στους όρους και τις προϋποθέσεις του νέου Μνημονίου που θα βουλιάξει όκομη περισσότερο τη χώρα στην ύφεση και θα οδηγήσει του Έλληνες σε "αυτοκτονική" απελπισία...

Αλλά ποιός τους λογαριάζει, τούτη την ώρα;

Δες, στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας "τα Νέα", τις υπογραφές τους για να ξέρεις ποιοί ετοιμάζονται να σου "αυτοκτονήσουν" το υπόλοιπο από ελπίδες και όνειρα...
Προς το παρόν, πλήρωνε χαράτσια...