Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

17 ΝΟΕΜΒΡΗ: Ντροπή σας κυρία Διαμαντοπούλου. Ντροπή σας βουλευτές του Μνημονίου

Χιλιάδες αστυνομικοί, κομμένοι οι δρόμοι της μνήμης και το Σημείο του Αγώνα περιφρουρείται σαν ...αστακός! 38 χρόνια πέρασαν για να "ξεβάψει" η θυσία των αγωνιστών του Πολυτεχνείου από το βολεμένο βλέμμα. Το χωμένο στο σύστημα που κανένα συναίσθημα δεν μπορεί να το αγγίξει. Το δάκρυ ανήκει σ' εκείνους που δεν ξέχασαν. Σ΄εκείνους που πληρώνουν και πάλι το "μάρμαρο" ενός "παρτάκια" πολιτικού συστήματος, στην μεταπολιτευτική Ελλάδα. Για να φτάσει, σήμερα, να σου πει: "Δεν έχει απολύτως κανένα νόημα να γίνονται καταθέσεις στεφάνων με τη συνοδεία είτε της αστυνομίας, είτε των κομματικών υποστηρικτών"...Όλα είναι θέμα... παιδείας!

Στις πορείες με παλμό, κυριάρχησαν αντικυβερνητικά και αντιμνημονιακά συνθήματα

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 20.000 ΑΤΟΜΑ ΣΤΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ

Η υπουργός Παιδείας δεν κατέθεσε στεφάνι. Άδεια τα έδρανα της Βουλής όταν έγινε αναφορά από τον Λ. Παπαδήμο για την επέτειο του Πολυτεχνείου... Υπερασπιστές κι αυτοί της σκέψης Διαματοπούλου πως "δεν έχει κανένα απολύτως νόημα"...

Στεφάνι κατέθεσαν, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Σπύρος Λυκούδης


"Η αλήθεια είναι ότι - με τις συνθήκες που δημιουργούν εδώ και χρόνια οι εκτός δημοκρατικών ορίων ενέργειες δυναμικών μειοψηφιών- δεν έχει απολύτως κανένα νόημα να γίνονται καταθέσεις στεφάνων με τη συνοδεία είτε της αστυνομίας είτε των κομματικών υποστηρικτών. Αρνούμαι να συμμετάσχω σε αυτή τη διαδικασία που συνιστά βαθιά προσβολή της ιστορικής μνήμης και μετατρέπει την ουσία και το νόημα της επετείου του Πολυτεχνείου σε θέαμα βίας και εντυπώσεων", είπε ματαξύ αλλών η υπουργός Παδείας, κυρία Άννα Διαμαντοπούλου...

Ήταν όμως και η πρώτη φορά που ένας Πρωθυπουργός ήρθε στη Βουλή, στη συνεδρίαση της Ολομέλειας που ήταν αφιερωμένη στην ημέρα μνήμης για το Πολυτεχνείο. Σε μια σχεδόν άδεια αίθουσα, ο κύριος Λουκάς Παπαδήμος, όχι μόνο ως παρατηρητής αλλά και ως συμμετέχων στη συζήτηση για τους ήρωες του Πολυτεχνείου, παίρνοντας το λόγο, είπε:

"Συμμετέχω στη σημερινή εκδήλωση γιατί έχει ιδιαίτερη σημασία για τους Έλληνες. Τιμάμε τους φοιτητές, τους νέους εκείνους που με γενναιότητα, θυσία αποκατέστησαν την ελευθερία και τη δημοκρατία. Η 17η Νοεμβρίου, δείχνει ότι ο ελληνικός λαός και ειδικότερα οι νέοι, μπορούν να υπερβούν τις κρίσεις και να φτάσουν ευκολότερα στο στόχο όταν ενεργούν με αποφασιστικότητα και ενότητα. Μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας και να ξεπεράσουμε γρήγορα την κρίση και να βάλουμε τη χώρα σε τροχιάς ανάπτυξης"...

"Οι αγώνες που σήμερα τιμούμε ενισχύουν την πεποίθησή μας ότι οι Έλληνες μπορούμε να τα καταφέρουμε. Μπορούμε να διασφαλίσουμε μια νέα προοπτική και να ξαναζωντανέψουμε τη χαμένη ελπίδα", δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, κύριος Αντώνης Σαμαράς.

Ακολούθησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των φοιτητών της εξέγερσης.





*Κατάθεση στεφάνου από τον κο Αλ. Τσίπρα και τον κύριο Σπύρο Λυκούδη.

Σε αντίθεση με την κυρία της Παιδείας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κύριος Αλέξης Τσίπρας, αλλά και ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς, κύριος Σπύρος Λυκούδης, τίμησαν τη μνήμη.

"Η πρόσφατη αλλά και παλιότερη ιστορία του ελληνικού λαού, κυρίως όμως η εξέγερση της νεολαίας το Νοέμβρη του ΄73 καταδεικνύει ότι μάλλον λάθος λαό διάλεξαν για πειραματόζωο τα διεθνή και ευρωπαϊκά κέντρα της οικονομικής ελίτ», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, που κατέθεσε στεφάνι στο Πολυτεχνείο, συνοδευόμενος από τον συμπρόεδρο του κόμματος Die Linke, Κλάους Ερνστ και αντιπροσωπεία της Νεολαίας του ΣΥΝ.

"Ο ελληνικός λαός κατέκτησε με αγώνες την κυριαρχία και την ανεξαρτησία του. Δεν του χαρίστηκε από κανέναν. Και όποιος τολμήσει να του την στερήσει, θα το πληρώσει πολύ ακριβά. Το μήνυμα της εξέγερσης του Νοέμβρη καταδεικνύει ότι, όταν οι λαοί θέλουν, μπορούν να κερδίσουν ακόμα και την πιο στυγνή δικτατορία, ακόμα και τον πιο δυνατό δυνάστη. Έτσι και τώρα θα διεκδικήσουμε και θα κατακτήσουμε ξανά την ανεξαρτησία, τη λαϊκή κυριαρχία και τη δημοκρατία σ΄ αυτό τον τόπο", τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και κατέλήξε: "Είμαστε εδώ για να τιμήσουμε την αντίσταση κατά της δικτατορίας στην Ελλάδα. Ο ελληνικός λαός που κρατάει ζωντανή την ιστορία του τώρα βρίσκεται αντιμέτωπος με μια νέα επίθεση ενάντια στα δικαιώματά του και σ' αυτό μας βρίσκει εμάς τους φίλους του Die Linke από τη Γερμανία συμμάχους και συμπαραστάτες ... ...Να πληρώσουν οι τράπεζες και το τραπεζικό σύστημα και όχι οι πολίτες", δήλωσε από την πλευρά του ο κύριος Κλάους Ερνστ.

















Χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν για ακόμη μία φορά την αντίθεσή τους στο κλίμα φόβου και ανασφάλειας που του έχουν επιβάλει οι "αγορές" και οι εκπρόσωποί της και διεκδίκησαν το δίκιο τους, φωνάζοντας, 38 χρόνια μετά το παλιό τους σύνθημα: "Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία".

Γι αυτό παλεύουν ξανά στους σημερινούς καιρούς...

Η καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα. Προσυγκέντρωση πραγματοποίησε το ΚΚΕ στην πλατεία Ομόνοιας, στις 5.30 το απόγευμα. Επικεφαλής του μπλοκ του κομμουνιστικού κόμματος είναι η Αλέκα Παπαρήγα. Η καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα.

Λίγο μετά τις 5 το απόγευμα, στη Βασ. Σοφίας, δίπλα στη Βουλή, ομάδα διαδηλωτών συγκρούστηκε με δυνάμεις των ΜΑΤ. Έριξαν μολότοφ και η αστυνομία απάντησε με χημικά.

Στις 6 μ.μ. κοντά στην αμερικανική πρεσβεία, στην πλατεία Μαβίλη, ομάδες νεαρών επιτέθηκαν με πέτρες και νεράντζια κατά των ΜΑΤ, έβαλαν φωτιές σε κάδους αποριμμάτων και σχημάτισαν οδόφραγμα στη λεωφόρο Βασ. Σοφίας. Ακολούθησε ρίψη χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης από την αστυνομία.

Σε πετροπόλεμο με τα ΜΑΤ επιδόθηκαν γύρω στις 7 το απόγευμα ομάδες διαδηλωτών και στη Ζαΐμη. Λίγο μετά τις 6.30 σημειώθηκαν επεισόδια και έξω από την αμερικανική πρεσβεία. Εκεί οι αντιεξουσιαστές πέταξαν πέτρες και ξύλα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, άναψαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων. Στις φλόγες τυλίχθηκε μάλιστα και ένα περίπτερο στην πλατεία Μαβίλη.
Ομάδα νεαρών καταδίωξε μάλιστα δημοσιογράφους, εναντίον των οποίων εκσφενδόνισαν νεράτζια!

Επέμβαση έκαναν τα ΜΑΤ και στο σταθμό του ΜΕΤΡΟ στους Αμπελόκηπους όπου προχώρησαν και σε μία σύλληψη, ενώ συνολικά έχουν γίνει από την αστυνομία 70 προσαγωγές.
Νωρίς το απόγευμα, επικράτησε ένταση και έξω από τη Βουλή, όταν ομάδα νεαρών πέταξε βόμβες μολότοφ και πέτρες στους αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν κάνοντας χρήση χημικών. Στις φλόγες τυλίχθηκε μάλιστα το φυλάκιο έξω από τα κεντρικά γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη συμβολή της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας με την Ηρώδου Αττικού.

ΣΧΟΛΙΑ:

Christine Fotopoulou
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΩΣΤΑ........ΗΜΟΥΝ 7 ΚΑΙ ΟΙ ΜΝΗΜΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΑΣΒΗΣΤΕΣ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ.........ΤΩΡΑ ΑΥΤΟΙ ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΣΤΕΦΑΝΙ???ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ.....ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΣΕΙ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ.........

Emmy Blue Sea MA ..OLAAAAAAAAA........................

Maria Serefopoulou ΜΟΝΟ ΠΟΥ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΥΠΟΨΗ ΤΟΥ ΟΤΙ ΤΟ DNA ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΙΔΙΟ ΑΡΓΟΥΝ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΝ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ.........

Nikolas Lazarou ospou na gini tha mou vgi i psixi ,ala toulaxiston na gini lol

Nina Pavlidou ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ!ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΝΙΚΟ!!!!!!!!

Mana Anna Gymn ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ.ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΠΡΟΒΑΤΑ.

Kostas Betoglou ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ Κ. ΠΑΒΛΙΔΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΟΥ 73' ΣΗΜΕΡΑ 38 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΘΑ ΤΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.