Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Το "Κατηγορώ" του Κοντογιώργη στον Παπακωνσταντίνου από την εκπομπή του Παπαδάκη



Χαμός σήμερα στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 και στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη. Καλεσμένος ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, για να μιλήσει στον δημοσιογράφο για όλα όσα τον "κατηγορούν" (ρήμα που το ...μισεί) στην διετία που η Ελλάδα πέρασε σε σκοτεινό τούνελ και ρίμαξε τους Έλληνες στην ανέχεια.

Το "έλα να δεις" στο πρωινό του ΑΝΤ1, με τον καθηγητή κο Κοντογιώργη να τα "ψέλνει" στον κο Παπακωνσταντίνου...

Παπακωνσταντίνου: Κόψαμε μισθούς και συντάξεις, αυξήσαμε το ΦΠΑ, εξαιτίας των πολιτικών που εφαρμόσαμε η χώρα μπήκε σε μεγαλύτερη ύφεση απ' ότι έπρεπε, αλλά, αλλά η χώρα απέφυγε την πτώχευση!".

Με πολλές μεταπτώσεις, σε αρκετά σημεία φωνάζοντας και άλλες φορές προσπαθώντας να μιλήσει χαμηλόφωνα, προσπάθησε να δικιολογήσει τα αδικιολόγητα, ο πρώην υπουργός Οικονομίας και νυν υπουργός Περιβάλλοντος. Προκλητικός, αποποιήθηκε κάθε ευθύνης για την κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας, ισχυριζόμενος ότι απλώς μετέφερε την κακή είδηση... Ιπερασπίστηκε τον πρώην πρωθυπουργό ότι καλώς έπραξε και μας έβαλε στο μηχανσιμό στήριξης του ΔΝΤ, και έριξε το ανάθεμα στην καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, τη στιγμή που ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου είχε δημοσίως παραδεχθεί πρώιμες συνεννοήσεις με τον πρώην γενικό διευθυντή του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν.

"Πόσο βολικό είναι να χρεώσουμε τα πάντα στον Παπακωνσταντίνου", είπε ο Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι "καμία απολύτως επίπτωση δεν υπήρχε στις αγορές" από τη δήλωσή του περί Τιτανικού.

"Φταίει ο Παπακωνσταντίνου, ο μάντης των κακών ειδήσεων;" αναρωτήθηκε ο άνθρωπος που διετέλεσε υπουργός Οικονομικών από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι τον Ιούνιο του 2011.

"Ποιος μιλούσε για το ΔΝΤ; Πείτε μου ποιος μιλούσε για το ΔΝΤ; Οι ευρωπαίοι εταίροι μιλούσαν για ΔΝΤ! Είπαμε την αλήθεια και το χρεωνόμαστε κάθε μέρα", υποστήριξε ο πρώην υπουργός Οικονομικών και σημείωσε: "Για το ΔΝΤ μίλησε η κυρία Μέρκελ πρώτη. Πράγματι πριν την έναρξη του μνημονίου είχαν ξεκινήσει συζητήσεις της κυβέρνησης με το ΔΝΤ, από τον Μάρτιο μέχρι την 1η Μαϊου υπήρχε το κλιμάκιο του ΔΝΤ με το οποίο συζητούσαμε προπαρασκευαστικά".

"Ξέραμε ότι έρχεται μπροστά μας μια κρίση", παραδέχτηκε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του στο Γιώργο Παπαδάκη και επισήμανε ότι: "Το ΔΝΤ μπήκε μέσα όχι επειδή το ζήτησε η Ελλάδα, αλλά επειδή η κυρία Μέρκελ...".

"Κατηγορώ όλους αυτούς οι οποίοι δε λένε την αλήθεια", συνέχισε ο κ. Παπακωνσταντίνου και δεν κουράστηκε να επαναλαμβάνει ποιες θα ήταν οι συνέπειες μιας πιθανής χρεοκοπίας. "Ξέρετε τι σημαίνει στάση πληρωμών: να μην μπορεί η χώρα να αγοράσει τρόφιμα, φάρμακα, καύσιμα, να κλείσουν οι τράπεζες, να χάσει ο κόσμος τις περιουσίες του", ενώ επιχείρησε να τρομοκρατήσει αναφέροντας τη χρεοκοπία της Αργεντινής: "Στην Αργεντινή που υπήρχε πτώχευση βγήκε ο στρατός, βγήκε ο κόσμος στους δρόμους...".


"Ποια θα ήταν η ευθύνη μου ως υπουργός αν η χώρα είχε χρεοκοπήσει στις 9 Μαϊου;" συνέχισε ο κ. Παπακωνσαντίνου. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών έφτασε στο αποκορύφωμα της προκλητικότητας όταν ισχυρίστηκε ότι το PSI έγινε όχι λόγω αποτυχίας, αλλά επειδή δήθεν πέτυχε το πρώτο μνημόνιο...

"Το πρώτο μνημόνιο επειδή το εφαρμόσαμε όπως το εφαρμόσαμε μας οδήγησε", είπε και ισχυρίστηκε: "Θα είχε γίνει η απομείωση του χρέους αν οι Ευρωπαίοι έλεγαν αυτοί οι τύποι ξοδεύουν περισσότερα απ' όσα βγάζουν, λένε ψέματα, δεν κάνουν και τίποτα γι' αυτό, ε, ας τους κόψουμε και 100 δισ. από το χρέος να έχουν να πορεύονται;".

Σχεδόν υποκριτική έμοιαζε η παραδοχή του κ. Παπακωνσταντίνου ότι "πολλά πράγματα απ' αυτά που έχουν γίνει τα τελευταία δύο χρόνια έχουν βλάψει τον κόσμο.

Κόψαμε μισθούς και συντάξεις, αυξήσαμε το ΦΠΑ, εξαιτίας των πολιτικών που εφαρμόσαμε η χώρα μπήκε σε μεγαλύτερη ύφεση απ' ότι έπρεπε, αλλά, αλλά η χώρα απέφυγε την πτώχευση!".

Συγκλονιστικό ήταν το κατηγορώ που εξαπέλυσε στον κ. Παπακωνσταντίνου ο καθηγητής Γιώργος Κοντογιώργης, που στο παρελθόν είχε χρηματίσει υπηρεσιακός υφυπουργός Τύπου.

"Τι θα κάνατε στη θέση του υπουργού Οικονομικών ο οποίος βλέπει μπροστά του το φάσμα της χρεοκοπίας;", απευθύνθηκε στον καθηγητή Κοντογιώργη ο κ. Παπακωνσταντίνου και τον προκάλεσε: "Ποιον εκπροσωπείτε εσείς; Εγώ κρίνομαι, κρίθηκα και κρίνομαι απ' αυτά που κάνω...".

Οταν ο κ. Κοντογιώργης παρατήρησε ότι αυτοί που είχαν την εξουσία λειτούργησαν σαν συμμορία, ο κ. Παπακωνσταντίνου εξερράγη: "Ξέρετε πόσο επικίνδυνο είναι να λέτε ότι οι εκλεγμένοι από το λαό είναι συμμορία; Εγώ δεν έχω έρθει να συζητήσω με κάποιον ο οποίος λέει ότι η Βουλή είναι μια συμμορία 300 ατόμων!

Δεν το δέχομαι! Δεν αποδέχομαι να συζητάμε εδώ πέρα σε όρους "η συμμορία των 300", αυτά οδηγούν τη χώρα σε καταστάσεις που ζήσαμε, σε καταστάσεις δικτατορίας, φασισμού".
*πηγή: πρώτο θέμα

ΑΡΕΣΕΙ:

*Maria Bairamoglou Chania, Dina Ven and 17 others like this.

ΣΧΟΛΙΑ:

* Elizabeth Xristidou like..like..like!!!!

* Maria Bairamoglou Chania Ωραιο αρθρο Κωστα!!!!



ΥΠΑΡΧΕΙ ζωή στο ΠΑΣΟΚ και χωρίς Παπανδρέου;

Νέα σελίδα γύρισε το ΠΑΣΟΚ με τον Βαγγέλη Βενιζέλο, επιτέλους, πρόεδρο του κόμματος. Έδωσε τη μάχη του, στήθος με στήθος και τελικά κατάφερε να κερδίσει τον ...αντίπαλό του κατά ...κράτος! Δεν είναι δα κι εύκολο πράγμα να τα βάζεις με το ...λευκό!!! "


Ο Παπανδρέου έφυγε, ο Βενιζέλος ...ήρθε!
"Το ΠΑΣΟΚ είναι ΕΔΩ, αν έχεις 2 ευρώ"...
Ποιά Θα είναι η επόμερη μέρα στο ΠΑΣΟΚ; Καλείται ο επόμενος πρόεδρος του κόμματος να διαψεύσει τις Κασάνδες που μιλούν για ..."Βατερλό" στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές που, ακόμη, δεν έχει κάτσει η μπίλια όσο αφορά την ημερομηνία διεξαγωγής τους, μιας και ο πρόεδρος της Ν.Δ. άφησε το θέμα εν λευκώ στον κύριο Λουκα Παπαδήμο...

230.105 άτομα (ποσοστό 97,33%) που συγκινήθηκαν, μέχρι δακρύων, τον ψήφισαν... και τον ξαναψήφισαν για να επιβεβαίώσουν πως "το ΠΑΣΟΚ είναι ΕΔΩ, αν έχεις 2 ευρώ"!
Και αν έχεις ...κάτι παραπάνω απο ...2 ευρώ στηρίζεις και το ταμείο του κόμματος αφού ήδη στις "αγκάλες" του υπάρχει το όχι και ευκαταφρόνητο ποσό των 472.302 ευρώ, χωρίς απόδειξη!
Το ότι το ΣΔΟΕ δεν έχει παρέμβει ακόμη είναι ένα ρεπορτάζ που ...δεν έχει ολοκληρωθεί...

Όπως και οι καταγγελίες που θέλουν τους πολίτες να ψηφίζουν δυο και τρεις φορές, σε διαφορετικά εκλογικά σημεία χωρίς κανέναν έλεγχο.
Παράδειγμα, ο ρεπόρτερ του ΣΚΑΪ Λάμπρος Χαβέλας, που ψήφισε όχι μία, όχι δύο, αλλά τρεις φορές έχοντας μαζί του ...κάμερα!
Όπως και ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης...
Αλλά και οι "βόμβες" Στέφανου Τζουμάκα, που επιβεβαιώνουν" τις ..."υποψίες" περί "νοθείας" του αποτελέσματος...
"Το 2007 προσήλθαν στην ψηφοφορία 770 χιλιάδες. Σήμερα εκατοντάδες χιλιάδες μέλη και στελέχη δεν συνέπραξαν σε αυτή την αντιδημοκρατική παρακμή, δεν παρακολουθήσαν αυτές τις μεθοδεύσεις και γύρισαν την πλάτη σε αυτές τις αντιδημοκρατικές πρακτικές", είπε με πικρία.

Όπως και νάχει, ο Βενιζέλος είναι πια πρόεδρος και τίποτα δεν αλλάζει το αποτελεσμα...
Τί κι αν η οικονομική εφημερίδα του Βελγίου "L' Echo" κοπανιέται πως ια τους Έλληνες, ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα παραμείνει ο αμείλικτος "κ. Λιτότητα!" Εκείνος "προς τη δόξα τραβά" με καινούργιο... λειρί!

Από την άλλη, ο... απλός πλέον πολίτης, Γιώργος Παπανδρέου, αφού απείλησε πως θα βρίσκεται κοντά στους νέους, τους δημιουργικούς και στις γειτονιές (αποφεύγω να κυκλοφορώ μετά τις 8 το βράδυ στη γειτονιά, πού ξέρεις;) έδωσε και μια συνέντευξη στο ΒΒC.
"Θα ήθελα να ανοίξω μια σχολή για να εκπαιδεύσω τους ηγέτες του μέλλοντος!", είπε και ...μη μένεις με το στόμα ανοιχτό γιατί θα σου πω πως τα πιστεύει αυτά που λέει...
"Η Ελλάδα είναι η χώρα που γεννήθηκε η δημοκρατία. Σκεφτόμουν να ανοίξω μια σχολή για την εκπαίδευση των πολιτικών, με εκπαίδευση για τη δημοκρατία", τόνισε χαρακτηριστικά, θέλοντας να προετοιμάσει την... ηγεσία του μέλλοντος καθώς "χρειαζόμαστε μια παγκόσμια διακυβέρνηση" ενώ "η Ελλάδα βρίσκεται στην περιοχή της Αραβικής Άνοιξης!".

Έλα, μη γίνεσαι κακός και μη τον συγκρίνεις με την... Ελένη Λουκά που κι εκείνη έχει όραμα να μας δει στο δρόμο του Χριστού ...της!!!
Το "οραμα" του Γιώργου είναι εκτός συναγωνισμού και ...χωρίς πάτο!
Ρϊξε το βλέμμα σου στην Ελλάδα του 2009 και δες μπροστά σου...
Δε θες άλλο κάρβουνο...

Είπε κι άλλα, ο Γιώργος, στην περιβόητη συνέντευξη εκτός Ελλάδας.
Το ξέρεις πως δεν ήθελε να γίνει ...πολιτικός;
Μάθε το...
"Δεν μου αρέσουν οι λέξεις κληρονομιά και αριστοκρατία.
Είμαι από δημοκρατική χώρα και τόσο ο πατέρας μου όσο και ο παππούς μου ήταν αγωνιστές. Θα μπορούσα να ήμουν ακαδημαϊκός. Όλοι θέλουμε να ακολουθήσουμε το δρόμο μας, όμως είχα πολιτικές επιρροές κι έτσι αναμείχθηκα με την πολιτική", αποκαλύπτοντας πως τον επηρέασε το οιογενειακό του περιβάλλον...

Αλλά και στην αποχαιρετηστήρια συνάντησή του με δημοσιογράφους, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, έκανε τα παραπονάκια του.
"Πριν, δεν μπορούσα ούτε ένα ζειμπέκικο να χορέψω, ούτε γυμναστική να κάνω, ούτε ένα μπάνιο στην θάλασσα. Όμως, αν πήγαινα με ένα κότερο, δεν θα μου έλεγε κανείς τίποτα”, είπε και μας άφησε άναυδους... όσοι, κυρίως, τον "κυνηγούσαμε" τα καλοκαίρια στη Σκόπελο, στη Μήλο και αλλού...
Με το κανό του στο Σχοινιά...
Παντού...
Μάλιστα, το πρώτο καλοκαίρι της θητείας του ως πρωθυπουργός έκανε τρεις μήνες διακοπές, την ώρα που η Ελλάδα "βούλιαζε"!!!

Τα παραπονάκια, με την επόμενη "διαβεβαίωση" δημοσιογράφου πως "ο Βενιζέλος θα μετατρέψει το γυμναστήριο της Ιπποκράτους σε... ψησταριά", χάθηκαν και τη θέση τους πήρε ένα ατέλειωτο γέλιο...

Γιατί όχι...
Έχει πια απελευθερωθεί από το βάρος μιας πρωθυπουργίας που δεν του βγήκε και σε καλό, όσο και να φωνάζει πως έσωσε τη χώρα από τη χρεοκοπία, το πραξικόπημα... Πως γλύτωσε τα ...τρόφιμα από τα δελτία σίτισης και τους ασθενείς με... πληθώρα φαρμάκων, άσχετα πια αν τα πληρώνουν οι ίδιοι...

Δεν ξέρω αν ζούσε ο πατέρας του, Ανδρέας Παπανδρέου, τί γνώμη θα είχε για το γιο του που πήρε το δημιούργημά του, τί γνώμη θα είχε για τα "έργα και τις ημέρες" του ως προέδρου τού ΠΑΣΟΚ και βεβαίως ως πρωθυπουργού της χώρας...
Αυτό που ξέρω και μπορώ να το καταγράψω με βεβαιότητα είναι πως μπήκαμε σε μια άλλη εποχή για καινούργους αγώνες ανάκτησης δικαιωμάτων που βίαια "εκλάπησαν" από τους Έλληνες πολίτες.

Μπορεί επίσης, το ΠΑΣΟΚ με την εκλογή ως προέδρου του Βαγγέλη Βενιζέλου, να γύρισε σελίδα και να ψάχνει την "χαμένη" κεντροαριστερή ταυτότητά του, μένει όμως να δούμε αν μπορεί και να ανατρέψει το αρνητικό κλίμα προς όφελός του...

Οι Παπανδρέου αποτελούν παρελθόν, αλλά το ερώτημα ανήκει στο μέλλον...
Υπάρχει ζωή στο ΠΑΣΟΚ και χωρίς Παπανδρέου;
Ο χρόνος θα δείξει...

Το άρθρο του Κώστα Βλουτή δημοσιεύεται και στις ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ, ...ΕΔΩ


ΑΡΕΣΕΙ:

* Eleni Papas, Evaggelia Logothetis A Full and 15 others like this.

* Kythira Kythiraa A Full, Anastasia Tsapos and 15 others like this.

ΣΧΟΛΙΑ:

* Βασίλης Δημητριάδης Και 30 φορές να ψήφιζε Κώστα ένας πάει στις βουλευτικές...

*
Kay Black zoume sthn xwra tou paralogou! idou h apodeiksh!!! ax Panagia mou ti allo 8a doume? ma tosh organwsh pia? den thn antexw...!!! :P

* Giannis Nikolaou Η ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΘΑΡΘΕΙ ΜΑΙ ΜΕΡΑ ΞΑΦΝΙΚΑ...ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΝΑΣΤΕΣ..Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ!!!!!

*
Christine Fotopoulou ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΜΕΡΑ ΚΩΣΤΑ!!!!!! ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΤΟ ΠΡΟΣΕΞΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΛΑ ΛΕΩ ΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΝΕΑ ΚΑΤΟΧΗ....ΑΚΟΥΣΟΝ ΑΚΟΥΣΟΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΩΝ Prisma+ και sinespor ΑΝΑΜΕΤΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ (ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΚΑΝ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΦΕΡΩ) ΚΑΙ ΤΟ BBC news ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ!!!!!!!ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.....ΤΟΤΕ ΥΠΗΡΧΕ Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΗΜΕΡΑ???? ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!

*