Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Εξοργισμένοι κάτοικοι "ετοιμάζονται" στην Πάτρα - Απέναντί τους αντιρατσιστικό συλλαλητήριο και... στη μέση αστυνομία

Aντιρατσιστική πορεία έχει προγραμματιστεί για αργότερα στο κέντρο της ΠάτραΕκρηκτική χαρακτήρισε την κατάσταση στην πόλη ο δήμαρχος Πατρέων, Γιάννης Δημαράς, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης εκπροσώπων φορέων με αφορμή τα επεισόδια.Ο κ. Δημαράς ζήτησε από όλους σοβαρότητα ώστε να κατευναστούν τα πνεύματα και να απομονωθούν όσοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση, την αγωνία και την ανησυχία των κατοίκων της πόλης, ασκώντας βία και μετατρέποντας την περιοχή σε εμπόλεμη ζώνη. Σχετικά με την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, ο δήμαρχος τόνισε ότι «εμείς δεν μπορούμε να το λύσουμε μόνοι μας καθώς είναι ένα θέμα που αφορά την εκάστοτε κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση και δεν μπορούν να συνεχίσουν να σφυρίζουν αδιάφορα». Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκε η ενίσχυση της αστυνόμευσης σε όλο το μήκος της περιοχής του νοτίου διαμερίσματος όπου κινούνται μετανάστες, με συνεχείς περιπολίες καθ΄ όλο το 24ωρο.
ΠΑΤΡΑ
30 άτομα περίπου από τον αντιεξουσιαστικό χώρο είναι αυτή την ώρα συγκεντρωμένα κάτω από το εργατικό κέντρο Πάτρας, ενώ λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών ενδέχεται να μην πραγματοποιηθεί τελικά η συγκέντρωση των κατοίκων των Ιτεών.

Για μία ακόμη ημέρα οι κάτοικοι των Ιτεών αναμένεται να συγκεντρωθούν στην περιοχή της παραλιακής ζώνης στο νότιο λιμένα της Πάτρας προκειμένου να διαδηλώσουν για την παρουσία των μεταναστών στην περιοχή τους μετά την δολοφονία του 30χρονου Θανάση Λαζανά, τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου.
Η συγκέντρωση είχε προγραμματιστεί για τις 6 σήμερα το απόγευμα, όμως μέχρι στιγμής και εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών, ελάχιστοι είναι αυτοί που έχουν καταφθάσει στο σημείο.
Να σημειωθεί πως παράλληλα θα υπάρξει και συνάντηση του δημάρχου Πατρέων Γιάννη Δημαρά με κατοίκους της περιοχής, όπου θα συζητήσει μαζί τους για τις τελευταίες εξελίξεις και τις αποφάσεις του χθεσινού δημοτικού συμβουλίου.
Στο μεταξύ η «Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή» πραγματοποιεί, όπως έχει ανακοινώσει, αντιφασιστική - αντιρατσιστική συγκέντρωση στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Όλγας. Μέχρι στιγμής σύμφωνα με πληροφορίες έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται μερικά άτομα στο πρώην παράρτημα του Πανεπιστημίου στην οδό Κορίνθου.

Επεισόδια και χθες στην Πάτρα

Παρά τα αυστηρά μέτρα της αστυνομίας και χθες η Πάτρα μετατράπηκε σε πεδίο μάχης με βροχή από μολότοφ και δακρυγόνα.
Τα επεισόδια συνεχίστηκαν και μετά τα μεσάνυχτα. Λίγο μετά τις 24.00, περίπου 50 άτομα, που παρέμεναν στην Ακτή Δυμαίων στο ύψος της αντιπροσωπείας της Nissan, άρχισαν να χτυπούν τα καδρόνια επάνω στα βαρέλια που είχαν  στήσει στη μέση του δρόμου και προκαλώντας λεκτικά τους αστυνομικούς, κινήθηκαν προς μια διμοιρία των ΜΑΤ που βρισκόταν στο ύψος της εισόδου του νέου λιμανιού.
Τους πέταξαν πέτρες αλλά και μολότοφ, αρκετές από τις οποίες όμως δεν άναψαν, καθώς μπορεί η βροχή να είχε σταματήσει όμως, ο δρόμος ήταν βρεγμένος. Τελικά οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν με χρήση δακρυγόνων ενώ μία ακόμη διμοιρία των ΜΑΤ τους αιφνιδίασε βγαίνοντας από τον παράδρομο που βρίσκεται στα πλάγια της οινοπνευματοποιίας Σπηλιόπουλου. Τελικά απομακρύνθηκαν μετά από ώρα από το σημείο και τώρα βρίσκονται και πάλι στο ύψος της Nissan, κοντά στον ποταμό Γλαύκο.

Μετά τις 21:00, γύρω από την Πειραϊκή Πατραϊκή, εμφανίστηκαν άτομα που φορούσαν κράνη και άρχισαν να πετούν πέτρες, ξύλα και μολότοφ στους αστυνομικούς. Ανδρες των 4 διμοιριών κινήθηκαν αστραπιαία και απάντησαν με χημικά...

12 προσαγωγές έγιναν, την ώρα που η Πειραϊκή - Πατραϊκή σφραγιζόταν, καθώς έχουν φύγει πλέον όλοι οι μετανάστες από εκεί.

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Χρυσοχοΐδης: "Η άρνηση του Περιφερειάρχη για κέντρο μεταναστών οδήγησε στην ένταση των τελευταίων ημερών"

Αυτό είπε το πρωί, στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο πρώην Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, σχολιάζοντας τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στην Πάτρα.

"Ένας από τους πρώτους Περιφερειάρχες που είπε στην σύσκεψη προ μηνών πως δεν δέχεται να δημιουργηθεί Κέντρο Μεταναστών στη Δυτική Ελλάδα ήταν ο Περιφερειάρχης της περιοχής" είπε μεταξύ άλλων...
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Κάτοικοι: Άλλο εμείς, άλλο η Χρυσή Αυγή

Την ίδια ώρα, οι κάτοικοι εξακολουθούν να διαχωρίζουν τη θέση τους, από τα μέλη της Χρυσής Αυγής, που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις για την απομάκρυνση των μεταναστών.

Όπως λένε, δε θέλουν ο θάνατος του 30χρονου να κομματικοποιηθεί...

Ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης πάντως, μιλώντας το πρωί στο ραδιόφωνο του Flash, σχολιάζοντας τα γεγονότα, είπε ότι "Αν δε συνέβαιναν αυτά τα επεισόδια, σημερα θα παρέμενε εκεί ο παράνομος καταυλισμός των αλλοδαπών"...
Επιμέλεια: Κώστας Βλουτής
πηγή: newsit, patrastimes.gr, proto thema
φωτγραφίες: eurokinissi

Τους σκότωσαν οι ηγέτες του Μνημονίου!

Ήταν λίγο μετά τις 08.00 το πρωί όταν η μικρή γειτονιά στο Μεταξουργείο πάγωσε. 'Ενας δυνατός θόρυβος και μετά σιγή. Μια 90χρονη γυναίκα με τον 60χρονο γιο της ανέβηκαν στην ταράτσα της πολυκατοικίας τους και βούτηξαν στο κενό. Οι γείτονες δεν μπορούσαν να το πιστέψουν"! Αυτό γράφουν τα περισσότερα blogs για τις δύο αυτοκτονίες, μητέρας και γιου, που δεν άντεξαν να ζουν με τα 340 ευρώ το μήνα, από τη σύνταξη της γιαγιάς... Αυτόπτης μάρτυρας είπε ότι είδε τον γιο να σπρώχνει την μητέρα στο κενό και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα να πέφτει κι εκείνος στο κενό... Ο 60χρονος πριν θέσει τέλος στη ζωή του, μαζί με τη μητέρα του, άφησε παρακαταθήκη ένα σημείωμα που έγραφε: 
"Ισχυροί της γης για την οικονομική κρίση που δημιουργήσατε θέλετε κρέμασμα
και σας είναι λίγο"

  'Αλλοι 2  αυτόχειρες...                                 
1729, με την μητέρα και τον γιο, "δολοφονίες" ψάχνουν τη δικαίωση μετά θάνατον.Το 2009 οι περιπτώσεις αυτοκτονιών (που έχουν τελεσθεί ή και απόπειρες αυτοκτονίας) ανήλθαν σε 507. Το 2010 σε 622 και το 2011 (με βάση τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ., έως τις 10 Δεκεμβρίου 2011) σε 598. Γι αυτούς ποιός θα απολογηθεί;

 Δεν χρειάζεται να σου περιγράψω το δράμα των δύο που προστέθηκαν στον μεγάλο κατάλογο των αυτοκτινιών από υπερηφάνεια, που τους εξευτέλισε η μνημονιακή πολιτκή τους που σκοτώνει...
Φρόντισε ο γιος, με σημείωμα σε γνωστό site (www.stixoi.info) να περιγράψει το δράμα του...
Γράφει, λοιπόν:

"Λέγομαι (........). 
Εδώ και 20 χρόνια φροντίζω την 90 χρονών Μητἐρα μου(την γεροντοκομώ). Τώρα τα 3- 4 χρόνια έχει πάθει Αλτζχάϊμερ και τελευταία την πιάνουν και κρίσεις σχιζοφρένειας και έχει κι᾽ άλλα προβλήματα υγείας, Και τα γηροκομεία δεν δέχονται τὀσο επιβαρυμένους ασθενείς.
Το πρὀβλημα είναι ότι δεν είχα προβλέψει να έχω αρκετό ρευστό στο λογαριασμό μου, διότι έπιασε ξαφνικά η οικονομική κρίση. Παρόλο που έχω αρκετή περιουσία, και τα πουλώ όλα όσο όσο τόσο καιρό, έχω μείνει χωρίς ρευστό(χρήματα) και δέν έχουμε πια να φάμε, κι´η πιστωτική μου κάρτα με 22% επιτόκιο γεμάτη κι´ας δανείζονται με 1%, κι´άλλα έξοδα που τρέχουν. Ζω πια συνέχεια μιά ζωή δράμα.

2) Τώρα τελευταία δυστυχώς έχω νέα σοβαρότατα δικά μου προβλήματα υγείας.

Δεν έχω καμμία λύση μπρος μου. Περιουσία αρκετή αλλά ρευστό καθόλου, οπότε χωρίς φαγητό τι γίνεται ? Μήπως ξέρει κανείς καμμία λύση.

Ισχυροί της γης γιά την οικονομική κρίση που δημιουργήσατε θέλετε κρέμασμα
και σας είναι λίγο."

Και λίγο πιο κάτω ανέβασε κάποιους δικούς του στίχους


Μη μείνει απ´ αυτούς κανείς.

1) Τον κόσμο αυτό αν θες να φτιάξεις
πρέπει ν΄αλλάξεις τη δομή,
πρωτού λόγω της απραξίας μας
μας αφανίσει η παρακμή,
μας κυβερνούν οι λωποδύτες,
οι τραπεζίτες κι´ οι αγιογδύτες
κι´ όλοι τους οι υποτακτικοί.

R. Δίχως έλεος λοιπόν, δίχως οίκτο,
κτύπα τους πριν αφανιστείς,
γιατί αλλιώς μεσ´ στη μιζέρια
και μεσ´ στο άδικο θα ζεις,
δίχως έλεος λοιπόν, δίχως οίκτο,
μη μείνει απ´ αυτούς κανείς.

2) Λέει η εντολή ου αυτοκτονήσεις,
μα κατ´ ανάγκη αυτοκτονείς,
χτύπα τους πριν σε αφανίσουν,
εγκληματείς που αδρανείς,
της ηθικής μας απραξίας
όπως και της νωθρότητάς μας
πια ας μην είμαστ´ ασθενείς.

Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ αποκάλεσε τον Τσίπρα... τσόγλανο!!!

"Μπορεί τόσο εύκολα ο κάθε Τσο... -με συγχωρείτε- Τσίπρας να λοιδωρεί ιστορικά ονόματα;" αναρωτιέται ο Θεόδωρος Πάγκαλος, σε μήνυμά του στο Twitter, στο οποίο σχολιάζει τις πρόσφατες δηλώσεις του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ για τον Φρανσουά Ολάντ. 
Αφού σημειώνει ότι "σχολιάστηκε επαρκώς η ανοησία του Τσίπρα, που χαρακτήρισε τον φίλο της Ελλάδας πρόεδρο της Γαλλίας "Ολαντρέου", ο κύριος Πάγκαλος επισημαίνει ότι "Γεώργιος και Ανδρέας Παπανδρέου, αλλά και ο πρόσφατος πρωθυπουργός, είναι μέρος της ιστορίας της Ελλάδας"...
Χτίζει καριέρα, βρίζοντας...
Θέλει να γίνει πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο κύριος Παγκαλος, που γράφει λάθος ισορία.  Η πένα που έχει στηθεί απέναντί του έχει παραγγείλει μελάνι που, κάποια στιγμή, θα τον πονέσει πολύ ...και ίσως να είναι η δική του μελάνι που θα τον εκδικηθεί...(κλικ... ΕΔΩ)

Να σου θυμήσω πως ο τέως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παπανδρέου-Βενιζέλου, έχει εξευτελίσει τους έλληνες, αποκαλώντας τους, "τεμπέληδες", "διαφθορείς". "κοπρίτες", χαραμοφάηδες", "φασίστες", "μαλάκες" που "μαζί τα φάγαμε"!
Είναι ο ίδιος κύριος που έχει δηλώσει για τους οπλαρχηγούς του 1821, με απαξιωτικό βεβαίως τρόπο, ότι ήταν "ένα μάτσο αγράμματοι και αδαείς χωριάτες"...
Το πολιτικό κατρακύλισμά του  είχε και συνέχεια: "Οι Έλληνες που έκαναν την επανάσταση του 1821 ήταν ένα μάτσο αγράμματων και αδαών χωριατών οι οποίοι ακριβώς για αυτό το λόγο αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα σχίσμα από την Οθωμανική αυτοκρατορία."

Να σου θυμίσω τι έχει πει για τις παρελάσεις;
" Οι παρελάσεις είναι γελοίες", είχε πει στην κρατική και άφησε άφωνη την κοινή γνώμη...
Ανέφεραι δε για τις παρελάσεις ότι "έφτασαν να είναι πρόβλημα, αφού η άκρα δεξιά και η άκρα αριστερά βρίσκουν την ευκαιρία να επιτίθενται ακόμα και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας", ενώ κατηγόρησε Χρυσή Αυγή και ΣΥΡΙΖΑ ότι "συμπαρατάσσονται στα επεισόδια και προωθούν τραμπούκικες απόψεις". Τέλος έκανε λόγο για "καθηγητές που καθοδηγούν τους μαθητές να μουντζώνουν στις παρελάσεις τους επισήμους"...

Είναι ο ίδιος κύριος που μετά τα Ίμια, έιχε πει ότι "ευτυχώς που δνε υπα΄ρχουν νεκροί", ενώ οι Τούρκοι δολοφόνησαν τρεις πιλότους σε ελληνικό έδαφος και, αντί να εξαφανιστεί από προσώπου γης, ευχαρίστησε τον Clinton!!!

Είναι ο ίδιο κύριος που έχει δηλώσει πως θέλει να γίνει πρόεδρος της Δημοκρατίας...

Τι θα γινόταν όμως εάν ο Θ. Πάγκαλος αν δεν έμενε στην Ελλάδα; Γνωστό blog με μεγάλη δημοφιλία και συνεπείς θέσεις απέναντι στην τήρηση της αξιοπρέπειας στην πολιτική ζωή επιχειρεί να προβλέψει τι θα γινόταν αν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ζούσε σε άλλη χώρα:

«ΤΕΛΙΚΑ Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΗ.
Ο Άνθρωπος που μας κυβέρνησε 30 χρόνια τώρα μας φτύνει κατάμουτρα.
Στον πανέξυπνο αυτό γίγαντα της πολιτικής που προκαλεί συνεχώς και λέει δεξιά και αριστερά ότι οι Έλληνες είναι φασίστες και κομμουνιστές , υπενθυμίζουμε μόνο τι θα πάθαινε αν αυτά τα έλεγε σε μια δημοκρατική χώρα του εξωτερικού.
Στην Ιαπωνία θα είχε κάνει χαρακίρι.
Στην Κίνα θα τον στέλνανε να ράβει δωρεάν εφόρου ζωής μπλουζάκια ΖΑΡΑ.


Στην Αμερική και στην Καλιφόρνια θα τον είχαν βάλει σε ηλεκτρικό καναπέ ( σε καρέκλα δεν χωράει)
Στην Γερμανία θα τον είχαν επιβάλλει ποινή αυστηρής δίαιτας για να χάσει 220 κιλά
Στην Ισπανία θα του επιβαλλόταν η ποινή της μονομαχίας με ταύρους κατηγορίας βαρέων βαρών.
Στην Ρωσία θα άνοιγε δρόμους σε ορεινά χωριά της Σιβηρίας.
Και στην Ελλάδα ... θα συνεχίζει να είναι Υπουργός.
Τελικά η βλακεία είναι ανίκητη μόνο στην Ελλάδα»