Σάββατο 10 Μαΐου 2014

EUROVSION 2014: 1η η Αυστρία - 20η η Ελλάδα...

 
Η Κονσίτα -η γυναίκα με το μούσι- επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και κατέκτησε την πρώτη θέση στον 59o διαγωνισμό της Eurovision, χαρίζοντας  στην Αυστρία τη δεύτερη νίκη στην ιστορία του θεσμού. Αφιέρωσε τη νίκη της σε κάθε έναν που πιστεύει σε έναν μέλλον με κάθε είδους ελευθερία.

η Ελλάδα κατετάγη στην 20ή θέση

Η Ελλάδα, δυστυχώς, δεν κατάφερε να μπει στην τελική 10άδα του διαγωνισμού... Οι Freaky Fortune & Riskykidd, που στο Β΄Ημιτελικό ήρθαν δεύτεροι, με πρώτη και πάλι, την "γυναίκα με το μούσι", Κονσίλα, ήταν μέτριοι και "θαμποί" στον τελικό... Παραλίγο, τραγουδιστής και αθλητής στο τραμπολίνο να χάσουν την ισορροπία τους, προς το τέλος του τραγουδιού...

Η Αυστρία, λοιπόν, έκανε την ανατροπή και με τη δυναμική μπαλάντα Rise like A Phoenix συγκέντρωσε 290 βαθμούς, αφήνοντας την Ολλανδία στη δεύτερη θέση με 238 βαθμούς. Ακολούθησαν οι: Σουηδία - 218, Αρμενία - 174 και Ουγγαρία - 143.
Την Ελλάδα ψήφισαν οι:
Αζερμπαϊτζάν 4
Αλβανία 2
 
Ρωσία 4
Μάλτα 1
Ηνωμένο Βασίλειο 2
Αρμενία 7
Λευκορωσία 6
Ισραήλ 2
Ιταλία 3
Γεωργία 4

Η έναρξη του 59ου τελικού της Γιουροβίζιον, στο στάδιο «B&W-Hallerne», ήταν φαντασμαγορική με πολλά χορευτικά, μουσική, όμορφη διάθεση, πυροτεχνήματα και πολλές σημαίες.  Πριν ξεκινήσουν τα τραγούδια, οι εκπρόσωποι της κάθε χώρας έκαναν την εμφάνισή τους στη σκηνή δίνοντας το σύνθημα ότι η πιο μουσική γιορτή ξεκινάει. Οι Nikolaj Koppel, Pilou Asbak και Lise Ronne, οι παρουσιαστές της βραδιάς, καλωσόρισαν τον κόσμο με εντυπωσιακό τρόπο.



 Μετά την ελληνική συμμετοχή, η Conchita Wurst ή Thomas Neuwirth, για λογαριασμό της Αυστρίας, εμφανίστηκε στην σκηνή της Eurovision φορώντας μια μακριά, χρυσαφί τουαλέτα που το τελείωμά της παρέπεμπε σε ουρά γοργόνας.
Πρόκειται για μία εκκεντρική εμφάνιση, καθώς δεν είναι ότι πιο συνηθισμένο να βλέπεις μια γυναικεία φιγούρα με μούσι πάνω σε εξέδρα.

"Είναι η τελευταία ημέρα ενός φανταστικού ταξιδιού...
Αυτή η νύχτα σημαίνει ΙΣΟΤΗΤΑ, αγάπη και σεβασμό! θέλω να σας ευχαριστήσω πολύ για την υποστήριξή σας! Δεν έχετε ιδέα τι σημαίνει για μένα αυτό! Ζω το όνειρό μου! Ευχαριστώ, ευχαριστώ... Σας ευχαριστώ, είμαστε ασταμάτητοι"!...
Είναι τα πρώτα λόγια της, μετά την νίκη της στο Β΄ημιτελικό της Πέμπτης! Και νάτην, τώρα, στον τελικό του Σαββάτου, με την Ευρώπη όλη στα πόδια της!!!

Conchita Wurst 
ή Thomas Neuwirth
'Ενας άντρας, που ντύνεται γυναίκα, αλλά έχει και μούσι. Η Conchita Wurst είναι η Draq Queen persona του Thomas "Tom" Neuwirth. Η υποψηφιότητα του προκάλεσε αίσθηση στον ημιτελικό της φετινής Eurovision.
Όσοι παρακολούθησαν τον β' ημιτελικό, είδαν ότι μέχρι την τελευταία στιγμή το όνομα της Αυστρίας δεν είχε ανακοινωθεί. Και μόλις πήγε να εκφωνηθεί το δέκατο όνομα της χώρας που θα πήγαινε στον τελικό, στο κοινό άρχισε να φωνάζει "Αυστρία". Και όντως η Αυστρία ήταν η δέκατη χώρα.  
Αυτό δείχνει ότι η υποψηφιότητα αυτή έχει κερδίσει ήδη το ενδιαφέρον του κοινού. Έτσι κι αλλιώς πρόκειται για μια υποψηφιότητα κομμένη και ραμμένη για τα μέτρα του θεσμού αυτού. Στα σχόλια κάτω από τα video του Youtube υπάρχει διχασμός. Άλλοι εκφράζουν τον θαυμασμό τους για την φωνή και την παρουσία της Conchita Wurst, άλλοι σχολιάζουν με πολύ αρνητικό τρόπο (όπως "έκτρωμα" και άλλα χειρότερα) την παρουσία της. Το θέμα γίνεται αντικείμενο κόντρας ομοφοβικών και αντί- ομοφοβικών, με τους Ρώσους να χαρακτηρίζονται ως ιδιαίτερα ομοφοβικοί.  

Ο άνθρωπος που έγινε το επίκεντρο του β ημιτελικού και τελικά, κατόρθωσε να κερδίσει τον διαγωνισμό, ο Thomas "Tom" Neuwirth γεννήθηκε στις 6 Οκτωβρίου του 1988 στην Αυστρία. Ο ίδιος δηλώνει ότι έχει ουδέτερο φύλο. 


Πριν υιοθετήσει την drag περσόνα, ο Neuwith δούλευε ως διακοσμητής καταστημάτων. Στο reality show  "Οι σκληρότερες δουλειές στη Νάμπια" εμφανίσθηκε ως Conchita Wurst και δούλεψε σε εργοστάσιο ψαριών.  
Το 2012 προσπάθησε να βγει ξανά υποψήφια(;) για το Διαγωνισμό της Eurovision αλλά έφτασε μέχρι τη δεύτερη θέση στους προκριματικούς της...