Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

ΤΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ "ΑΝΤΙΟ" ΤΗΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: "Ψηλέ, περήφανε πατέρα μου, σήκω απάνω γιατί άδειασε ο τόπος"...



Στον επικήδειο της Ντόρας
"Σ ευχαριστούμε γιατί μας δίδαξες δύναμη"...

Με ραγισμένη φωνή και με δάκρυα στα μάτια, η κόρη του πρώην πρωθυπουργού και επίτιμου προέδρου της Ν.Δ., Ντόρα Μπακογιάννη, αποχαιρέτησε τον πατέρα της, αμέσως μετά την επιμνημόσυνη δέηση, λέγοντας: "Σήμερα είμαστε εδώ για να σου πούμε το μεγάλο ευχαριστώ και το πικρό αντίο". 

Με δυσκολία έβγαιναν οι λέξεις, απευθυνόμενη στον άνθρωπο και πατέρα της σαν να ήταν παρών. Στο σύντομο, σπαρακτικό λόγο της η κα Μπακογιάννη είπε: 
"Είμαστε όλοι εδώ. Ολη η οικογένεια, μα πάνω απ΄όλα οι φίλοι σου που στάθηκαν δίπλα σου. Ολοι αυτοί που ακουμπούσες και ακούμπησαν πάνω σου. Μίλησαν πολλοί για σένα και μίλησαν καλά. Σήμερα είμαστε εδώ να σου πούμε το μεγάλο ευχαριστώ και το πικρό αντίο. Σε ευχαριστούμε για τη λεβεντιά σου, για όσα μας δίδαξες. Να αγαπάμε την Κρήτη. Να τιμούμε το λόγο μας  και την τιμή μας.  Για την αγάπη  και την αισιοδοξία σου. 
Οταν σου είπαμε ότι ο τόπος δεν πάει καλά μας είπες ότι έχεις εμπιστοσύνη στους Ελληνες. Σ ευχαριστούμε γιατί μας δίδαξες δύναμη. Πού να τη βρω τη δύναμη; Πού να βρω λόγια, στέκονται κόμποι.Δεν δείλιασες ποτέ, σε όλες τις μικρότητες και τους δειλούς τους λίγους.  Δεν χώρεσες, δεν λύγισες. Ησουν ψιλός, βλέπεις και το βλέμμα σου δεν ήξερε παρά να απλώνεται...  Δεν χώρεσες. Για τη μάνα μου. Για μας...  
Σήκω απάνω ψιλέ πατέρα μου. Σήκω απάνω. Λίγο απάνω, Λίγο ακόμα να μας βγάλεις στο ξέφωτο. Ψιλέ περήφανε πατέρα μου σήκω απάνω, γιατί άδειασε ο τόπος, γιατί θα χαράξει και δεν θα'σαι εδώ"... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: